Ciomu II: daune de 500.000 de euro, într-un caz de malpraxis

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis definitiv că Spitalul Foişor din Capitală şi medicul Traian Ursu trebuie să plătească unui fost pacient, care a reclamat că a rămas cu un handicap locomotor în urma unei operaţii, 500.000 de euro daune morale şi materiale. Aceeași despăgubire fusese stabilită și în cazul Ciomu.Primăria Municipiului București a plătit despăgubirile solicitate, astfel încât să nu fie executat silit spitalul.

Astfel, Curtea de Apel Bucureşti a decis, pe 15 noiembrie, să respingă toate recursurile declarate împotriva deciziei pronunţate pe 18 aprilie de Tribunalul Bucureşti în acest caz, astfel că hotărârea a rămas definitivă, potrivit deciziei publicate pe site-ul instanţei.

Tribunalul Bucureşti a decis, în luna aprilie, să îl condamne pe medicul Traian Romeo Ursu la un an de închisoare cu suspendare, pe un termen de încercare de trei ani, pentru vătămare corporală din culpă. De asemenea, chirurgul şi Spitalul de Ortopedie "Foişor" au fost obligaţi, în solidar, să îi plătească lui Dan Alexandru Dragomir, fostul pacient care a reclamat eroarea medicală, daune morale de 400.000 de euro şi daune materiale de 100.000 de euro, hotărâre opozabilă asiguratorului Ardaf.

Totodată, s-a decis că spitalul şi chirurgul trebuie să plătească aproximativ 20.000 de lei către alte trei unităţi spitaliceşti din Capitală, unde a fost tratat pacientul, se arată în decizia publicată pe portal

Doctorul Traian Ursu a fost acuzat de vătămare corporală din culpă, după ce, în aprilie 2005, ar fi operat pe un pacient de hernie de disc, însă acesta a acuzat că, în urma unei erori medicale, a rămas cu un handicap locomotor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel