Cine este Mihai Fifor, premierul interimar numit de Klaus Iohannis

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a fost nominalizat  de către președintele Klaus Iohannis pentru preluarea interimatului la Palatul Victoria, după acceptarea demisiei lui Mihai Tudose.

Născut la Drobeta Turnu Severin într-o familie de profesori, Mihai Fifor are 46 de ani şi este absolvent al Facultății de Litere a Universității din Craiova. Din 2010, el este președinte al PSD Craiova, iar din 2012 a denivit senator PSD şi în prezent este şi președintele Comisiei pentru transporturi şi energie din Senat.

În perioada 1994-2001, a fost cercetător la Institutul de Cercetări socio-umane "C. S. Nicolaescu-Plopșor", apoi a fost director al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj, post ocupat pana în anul 2005.

"Sunt ani de muncă intensă în domeniul cercetării, pe o arie complexă legată de minoritățile românești din afara granițelor, cu precădere pe viața romanilor de pe Valea Timocului din Serbia și Bulgaria. Cu această temă mi-am început studiile doctorale, în cadrul Universității din Craiova, obținând în anul 2003 titlul de doctor în stiințe Magna cum laudae.

În toată această perioadă am participat la mai multe stagii de pregătire în centre academice din întreaga Europă, amintind printre altele Universitatea Central-Europeană de la Budapesta, Universitatea din Amsterdam, Universitatea din Turku-Finlanda, Universitatea din Leeds-Marea Britanie", scrie Mihai Fifor pe blog.

Din 2005 și până în 2009, Mihai Fifor a fost manager al Muzeului Olteniei din Craiova, iar în 2009 a fost, o perioadă, secretar de stat în Ministerul Administrației și Internelor, în același an el revenind la conducerea Muzeului Olteniei, până în 2012. Tot în 2012, a fost din nou secretar de stat în MAI, din luna mai și până în decembrie.

[citeste si]

De asemenea Fifor este conferențiar universitar dr. asociat în cadrul Universității din Craiova, predând dișcipline de management administrativ cum ar fi Cultura organizațională, Leadership și management, Managementul conflictului organizțional, Minoritățile și problemele lor, Culturi minoritare.

"Anul 2001 înseamnă începerea activității în administrația publică locală și, implicit cu Consiliul Județean Dolj. Este anul în care am devenit director al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Dolj. Aici am reușit să formez o echipa de tineri profesioniști, alături de care am dus mai departe proiecte cum ar fi Festivalul "Maria Tanase", Festivalul "Ioana Radu", dar și un proiect complex de introducere a conceptului de formare continuă a adulților, într-un parteneriat cu instituții de profil din Danemarca. La Centrul Creației Populare a luat naștere, sub coordonarea mea, arhiva multimedia cuprinzand imagini și inregistrări audio mărturii ale vieții satului românesc ce vor duce peste timp datinile și tradițiile Doljului. Pornind de aici, incepe și colaborarea mea cu televiziuni de prestigiu cum ar fi Discovery, National Geografic sau BBC, împreună cu care am realizat o serie de documentare ce se difuzează și acum pe toate meridianele globului.

Din anul 2004 m-am alăturat echipei Președintelui Ion Prioteasa, devenind unul dintre tinerii pe care acesta îi va forma și pregăti pentru administrația publică de performanță în județul Dolj. Alături de această echipă sunt și astăzi, continuând să învăț de la cel mai performant lider politic din regiune.

În februarie 2005 am preluat ca manager Muzeul Regional al Olteniei, instituție emblematică a culturii craiovene, care tezaurizează peste 300.000 de piese de patrimoniu cultural național. Împreună cu Consiliul Județean Dolj am început aici un amplu program de reabilitare și modernizare, investind pe parcursul a 7 ani de mandate circa 6 milioane de euro din fonduri europene atrase prin Direcția de Afaceri Europene a Consiliului Județean Dolj. Am reușit ca în 7 ani să restauram și să consolidăm Casa Băniei și cladirea secției de istorie-arheologie de la Madona Dudu, să ridicăm de la firul ierbii o clădire nouă pentru depozitele de patrimoniu și laboratorul de restaurare, într-un cuvânt, să readucem Muzeul Olteniei în fruntea instituțiilor muzeale europene.

2007 a fost anul în care am absolvit cursurile de master în managementul afacerilor publice în cadrul Scolii Naționale de Studii Politice și Administrative din București, iar în 2009 am absolvit Colegiul Național de Aparare și Colegiul Național de Afaceri Interne din cadrul Academiei de Poliție", mai precizează Mihai Fifor pe blog.

În anul 2010 Mihai Fifor, a fost ales președinte al Organizației Municipale PSD Craiova, iar în urma alegerilor din decembrie 2012, Mihai Fifor a fost ales senator PSD în circumscripția 17 Dolj.

Potrivit ultimei declarații de avere, Mihai Fifor dispune de o locuință de 150 mp în Ișalnița, având și un credit de 17.700 de euro la o bancă. De asemenea, acesta a obținut un venit de 59.628 de lei din activitatea de senator, dar și 799 de lei de la Universitatea din Craiova.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel