Cine este Marius Humelnicu, propus de PSD la Ministerul Economiei în Guvernul Ciucă

Marius Humelnicu
Marius Humelnicu

Marius Humelnicu a fost propus de PSD la Ministerul Economiei în Guvernul Ciucă.

Marius Humelnicu s-a născut pe 22 octombrie 1977, în Galați. În organizația PSD Galați, a ocupat funcțiile: Consilier - Șef cabinet deputat "Camera Deputaților", Vicepreședintele Organizației Municipale a PSD Galați, Consilier local în cadrul Primăriei Galați, Vicepreședintele Organizației Județene a PSD Galați. În anul 2009 este numit Director Coordonator în cadrul Direcției pentru sport a Județului Galați. În anul 2013, a ocupat funcția de Șef Serviciu A.R.R.– Autoritatea Rutieră Română Galați. În perioada 2015-2016 (2019) a fost secretar de stat în Ministerul Transporturilor; 2016-2019 Administrator public ( city manager)  municipiul Galati. Din 2020, este senator PSD.

Marius Humelnicu, studii

După absolvirea Liceului cu Program Sportiv din Galați, Marius Humelnicu urmează cursurile Universității "Dunării de Jos" Galați, Facultatea de Mecanică, specializarea Inginerie Managerială și Tehnologică.

În anul 2009 este numit Director Coordonator în cadrul Direcției pentru Sport a Județului Galați. Finalizează cursurile de master "Drept și Administrație Publică Europeană" în cadrul Facultății de Drept, Universitatea "Danubius" Galați, studiile de master "Siguranța și performanțele circulației rutiere", Facultatea de Mecanică din cadrul Universității "Gheorghe Asachi" din Iași. Se specializează și devine expert în achiziții publice, Fundația Școala Română de Afaceri a Camerelor de Cormerț și Industrie - Filiala Galați.

Marius Humelnicu a fost fotbalist

Marius Humelnicu a fost fotbalist profesionist până la 30 de ani, jucând inclusiv la Oțelul Galați. În urma unui accident la piciorul drept în anul 2007 și-a întrerupt cariera sportivă.

Candidaţii pentru portofoliile de miniştri

Social-democraţii şi-au desemnat luni seara candidaţii pentru portofoliile de miniştri pe care le vor ocupa în viitorul guvern, alături de PNL şi UDMR.

Consiliul Politic Naţional al PSD s-a reunit, în cursul după-amiezii, într-o nouă şedinţă pentru a discuta şi propunerile pe funcţii în cadrul Guvernului PSD - PNL - UDMR.

Acestea sunt:



* Ministerul Finanţelor - Adrian Câciu

* Ministerul Apărării Naţionale - Vasile Dîncu

* Ministerul Economiei - Marius Humelnicu

* Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii - Sorin Grindeanu

* Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale - Adrian Chesnoiu

* Ministerul Sănătăţii - Alexandru Rafila

* Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale - Marius Budăi

* Ministerul Culturii - Lucian Romaşcanu

VEZI ȘI: Ciolacu a anunțat numele miniștrilor PSD. Câciu, la Finanțe

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel