CIADO, cifre înfricoșătoare care îi vizează pe români

Lazăr Gigel, președinte executiv al CIADO, a făcut publice niște cifre înfricoșătoare care vizează o parte dintre români.

In Romania sunt peste 780.000 consumatori ocazionali de droguri ilegale, cu varsta cuprinsa intre 14-64 ani. In randul studentilor se apreciaza un numar de 100.000 consumatori ocazionali si al elevilor de 120.000. Cifrele inaintate de Centul International Antidrog si pentru Drepturile Omului au la baza Recensamantul populatiei din anul 2012 si procentele din Raportul Agentiei Nationale Antidrog, privind prevalenta de-a lungul vietii.

In anul 2008 in Romania existau 220.000 consumatori, comparativ cu 780.000 consumatori in anul 2012. Acest lucru a fost posibil intrucat Agentia Nationala Antidrog a trecut printr-o reorganizare neinspirata (sinucigasa) facuta de Guvernul Boc, perioada in care Romania era lovita de valul etnobotanicelor si cand Agentia a pierdut sume importante din fondurile europene nerambursabile, dar si o pierdere semnificativa de specialisti. In Anii 2010-2015 Planul de Actiune Antidrog a fost partial sau deloc aplicat din lipsa de fonduri, atat in ceea ce priveste Planul National cat si Programul de Interes National adresat ONG-urilor, a anunțat Lazăr Gigel.

Mass media si opinia publica trebuie sa inteleaga ca Agentia Nationala Antidrog, nu este o Agentie, ci o simpla directie in cadrul Ministerului Afacerilor Interne, condusa de un director si nu de un secretar de stat cum ar fi normal, ceea ce face ca autoritatea sa sa fie mult scazuta fata de amploarea fenomenului, a adăugat președintele executiv CIADO.

CIADO Romania se intreaba: care este intentia guvernantilor in conditiile in care, nici dupa 6 ani de corespondenta, nu se intelege ca pozitionarea Agentiei Nationale Antidrog in cadrul Ministerului Afacerilor Interne nu este productiva si ca locul sau, ar fi in subordinea primului ministru cu rang de Agentie bugetata corespunzator fenomenului si provocarilor? Ce se va intampla daca doar 10 % dintre consumatorii ocazionali vor deveni dependenti?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel