China nu va mai recunoaște pașaportul britanic al cetățenilor din Hong Kong

China nu va mai recunoaște pașaportul britanic al cetățenilor din Hong Kong
China nu va mai recunoaște pașaportul britanic al cetățenilor din Hong Kong

Republica Populară Chineză a precizat că „nu va mai recunoaște” pașaportul național britanic pentru poporul din Hong Kong.

China spune că „nu va mai recunoaște” pașaportul național britanic pentru poporul din Hong Kong, întrucât Regatul Unit se pregătește să-și deschidă porțile pentru milioane de locuitori ai fostei sale colonii în urma unei represiuni de securitate organizată de Beijing.

"Începând cu 31 ianuarie, China nu va mai recunoaște așa-numitul pașaport BNO ca document de călătorie și document de identitate și își rezervă dreptul de a întreprinde alte acțiuni", a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului de externe Zhao Lijian.

Marea Britanie, refugiu pentru cetățenii din Hong Kong

Decizia Beijingului de a impune o lege a securității naționale a determinat Marea Britanie să ofere refugiu pentru aproape trei milioane de rezidenți din Hong Kong eligibili pentru pașaport BNO. Deținătorii acestui pașaport, o moștenire a guvernării Regatului Unit asupra Hong Kongului până în 1997, vor putea, de duminică, să aplice pentru a locui și a lucra în Marea Britanie timp de până la cinci ani și, în cele din urmă, vor putea primi cetățenia britanică.

Totuși, înainte de modificare, deținătorii de pașapoarte BNO au avut doar drepturi limitate de a vizita Marea Britanie, timp de până la șase luni, și nu au avut drept de muncă sau ședere. Orice rezident din Hong Kong născut înainte de 1997 este eligibil pentru statutul de BNO. Noua cale a vizelor deschide intrarea în Marea Britanie pentru aproximativ 2,9 milioane de adulți din Hong Kong și alte 2,3 milioane din persoanele aflate în întreținerea lor, informează AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel