China intenţionează să mute 80% din uzinele sale chimice

China intenţionează să mute peste 80% din uzinele care produc substanţe chimice periculoase până la finele lui 2020, a informat presa oficială de la Beijing, în cadrul unei reforme a normelor de securitate după o explozie gravă la o uzină din Yancheng, din estul ţării, care a provocat decesul a 78 de persoane în luna martie, transmite Reuters.

Agenţia de presă oficială China Nouă, care citează o serie de declaraţii ale unor reprezentanţi ai guvernului care s-au exprimat la un forum organizat săptămâna aceasta, informează că Beijingul vrea să regrupeze producţia de substanţe chimice periculoase în parcuri industriale specializate, unde pericolele pot fi monitorizate iar securitatea poate fi întărită.

În pofida precedentelor măsuri adoptate de autorităţi, prin creşterea controalelor în ultimul an, accidentele mortale sunt frecvente în uzinele chimice din China. Autorităţile au început să mute fabricarea de produse periculoase departe de zonele rezidenţiale, însă potrivit unui articol publicat vineri în revista financiară Caixin, multe uzine chimice vor fi obligate să se mute pentru a doua oară şi vor fi supuse unor criterii de amplasare mai stricte.

Potrivit cifrelor oficiale, China avea 676 parcuri industriale chimice la finele anului trecut, însă nu toate îndeplinesc cele mai stricte norme de securitate. Explozia care a avut loc în luna martie la parcul industrial din Chenjiagang, unde sunt produse în special pesticide, a provocat decesul a 78 de persoane şi pagube importante clădirilor rezidenţiale din jurul uzinei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel