Urmărește emisiunea live


China, alunecare de teren: 29 morţi şi 22 dispăruţi

Alunecare teren - Imagine cu caracter ilustrativ
Alunecare teren - Imagine cu caracter ilustrativ

Numărul deceselor în urma unei alunecări de teren care a îngropat la începutul săptămânii un sat din sud-vestul Chinei a crescut duminică la 29, alte 22 de persoane fiind date în continuare dispărute, a informat duminică agenţia naţională de ştiri Xinhua, citată de AFP.

Potrivit Xinhua, alte 40 de persoane au fost recuperate de la locul dezastrului care a lovit la 23 iulie un sat aferent localităţii Liupanshui, la 2.300 kilometri distanţă de Beijing, în provincia muntoasă Guizhou.

Joi, serviciile de intervenţie au recuperat cinci cadavre (trei copii şi două femei) în comitatul Shuicheng, din provincia Guizhou, potrivit televiziunii de stat CCTV.

Unsprezece persoane au fost găsite în viaţă după ce o porţiune a unui deal s-a prăbuşit marţi seara peste 23 de case pe care le-a acoperit cu noroi.

Echipele de salvare caută supraviețuitori în continuare


Televiziunea publică CCTV a difuzat imagini ale echipelor de salvare încercând să scoată la suprafaţă persoanele îngropate sub un uriaş morman de noroi.

O şcoală a fost transformată în centru medical de urgenţă, iar "numeroase echipe de salvatori şi de experţi" încearcă să găsească persoanele date dispărute, informează Xinhua.

Alunecările de teren au loc frecvent în zonele rurale muntoase ale Chinei, mai ales în urma ploilor abundente. În august 2017, cel puţin 30 de persoane au murit în două alunecări de teren survenite în această provincie săracă Guizhou.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel