Cepoi: Accesul privatului în sistemul de urgenţă, poate dezvolta concurenţa

cepoi
cepoi

Noul secretar de Stat în Ministerul Sănătăţii, Vasile Cepoi, susţine că acceptarea implicării mediului privat în sistemul de urgenţă va creşte concurenţa. El a explicat că în acest moment nu se pune problema ca privatul să preia sistemul de Urgenţă, dar dacă se va lua măsura de a apela la această variantă ea va fi stabilită în funcţie de nevoile Ministerului Sănătăţii.

Medicul Vasile Cepoi, şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi, va ocupa postul de secretar de stat nou înfiinţat printr-o deciziei de miercuri a Guvernului. El se va ocupa de coordonarea în mod direct, alături de ministrul Sănătăţii, a procesul de reformă în sistemul de sănătate, informează Mediafax.

"Accesul privatului pe piaţă va fi foarte bine reglementat, vor exista standarde de calitate şi de cost, iar introducerea acestuia poate dezvolta concurenţa, dar una reală, în termenii stabiliţi de către Ministerul Sănătăţii", a mai spus secretarul de stat.

El a adăugat că noua lege trebuie dezbătută de profesionişti şi este foarte necesară evaluarea riscurilor, dar acestea pot fi cuantificate numai din dezbatere publică.

"Trebuie să corectăm acolo unde nu merge. Vom face dezbateri adevărate la care vor fi invitaţi profesioniştii. Noua lege necesită evaluarea riscurilor, iar acestea rezultă numai din dezbatere publică", a precizat Vasile Cepoi.

Secretarul de stat a mai spus că sunt înţelegeri cu FMI ca până în martie noua Lege a sănătăţii să fie adoptată, dar a precizat că acest lucru nu ţine de el, pentru că trebuie ca actul normativ să treacă şi prin dezbaterea Parlamentului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel