Centura Clujului se surpă. Fotoliul premierului rezistă

centura clujului
centura clujului

Șoseaua de centură a municipiului Cluj-Napoca, Vâlcele - Apahida, a început să se surpe, la nici trei luni de la deschiderea traficului oficiată în prezența premierului Emil Boc. Vinovate de deplasarea a mai multor grinzi ale parapetului din beton care asigură consolidarea unui versant ale centurei sunt infiltrațiile de apă în sol.

Ion Pantelimon, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Cluj, a confirmat, miercuri, că au avut loc alunecări de teren pe centura Vâlcele - Apahida, din cauza infiltrațiilor de apă, înregistrându-se o mdificare de poziție pe oporțiune lungă de circa 100 de metri.

"Pe centura de ocolire a municipiului Cluj-Napoca este o porţiune de circa o sută de metri unde s-a înregistrat o modificare de poziţie, o deplasare a grinzilor care compun parapetul de beton folosit ca stabilizare a unui versant, în urma unor alunecări de teren cauzate de infiltraţiile de apă în sol. Sunt două rânduri de consolidări, cu o perdea de micropiloţi la o adâncime de peste 20 de metri şi grinzi din beton. Această deplasare a grinzilor cauzată de presiunea pământului de pe versant nu pune în pericol traficul rutier de pe centură, câtă vreme carosabilul se află la o distanţă de 35 - 40 de metri. Zona respectivă se află în garanţie, iar lucrările de refacere a consolidării se vor face pe cheltuiala constructorului", a declarat Pantelimon, pentru Mediafax.

Deși firma constructoare Vegyepszer, din Ungaria, a anunţat DRDP Cluj în decembrie 2011 că s-a declarat în insolvenţă, conducerea direcției din Cluj susține că lucrările de refacere vor fi asigurate de firma Keller, fără alte costuri suplimentare, potrivit unui contract de asigurare.

Lucrările pentru șoseaua ocolitoare a Clujului, în lungime de aproximativ 24 de kilometri, au fost demarate în 2006 și urmau a fi încheiate în iunie 2012. costurile actuale ale lucrării au depășit cu peste 65 de milioane de euro cifrele inițiale.

Traficul rutier pe șoseaua ocolitoare a municipiului Cluj-Napoca a fost deschis în 21 octombrie 2011, în prezenţa premierului Emil Boc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel