Centenar 2018, primul program cu finanţări nerambursabile

Primăria sectorului 1 a dat startul depunerii proiectelor culturale dedicate Centenarului Marii Uniri, bugetul total alocat pentru marcarea acestui eveniment fiind de 13,5 milioane de lei pentru perioada 2018 - 2020. 

Persoanele fizice autorizate şi persoanele juridice de drept privat pot depune, începând de joi, proiectele culturale dedicate Centenarului Marii Uniri, anunţă Primăria sectorului 1.

Dosarele de participare se depun, în plic închis, la Registratura Primăriei sectorului 1 din Bulevardul Banu Manta până pe 20 februarie 2018, ora 16,30, cu menţiunea 'Proiect Program Centenar pentru Toţi - sesiunea 2017-2020'. Acestea pot fi transmise şi prin poştă, în plic închis, cu confirmare de primire, până la aceeaşi dată limită.

Acordarea de finanţări nerambursabile de către Consiliul Local Sector 1 dedicate Centenarului Marii Uniri de la 1918 se realizează pe bază de selecţie de oferte culturale din domeniile: cultură scrisă, artele spectacolului, educaţie, patrimoniu imaterial, arte plastice şi arte vizuale.

Condiţii pentru finanţare

'Bugetul total alocat de Primăria sectorului 1 pentru sărbătorirea Centenarului Marii Uniri este de 13.500.000 de lei plus TVA pentru perioada 2018 - 2020 (câte 4.500.000 de lei/an). Valoarea maximă a finanţării acordate pentru o ofertă culturală este de 600.000 de lei plus TVA. Finanţarea se acordă numai în condiţiile existenţei unei surse de finanţare proprii sau atrase ale beneficiarului finanţării, în cuantum de cel puţin 10% din costul total al proiectului, cu excepţia celor care aplică în secţiunea 'Susţinerea Debutului - încurajarea iniţiativelor persoanelor fizice sau persoanelor juridice de drept privat recent autorizate, respectiv înfiinţate, pentru a desfăşura activităţi culturale', pentru care nu este necesară cota minimă de cofinanţare', se arată într-un comunicat de presă.

După depunerea acestor proiecte va exista o selecţie a celor mai reprezentative, care va fi realizată de către o comisie formată dintr-un număr impar de membri şi care va funcţiona sub autoritatea Primăriei sectorului 1. Această comisie va fi formată din reprezentanţi ai autorităţii finanţatoare şi din specialişti cu o vechime de minimum 3 ani de practică în domeniul pentru care se organizează sesiunea de finanţare. Specialiştii nu pot face parte din categoria personalului angajat prin contract individual de muncă încheiat cu autoritatea finanţatoare, iar numărul acestora trebuie să fie mai mare decât numărul reprezentanţilor autorităţii. Formularul cererii de finanţare şi declaraţia pe propria răspundere pot fi descărcate de pe site-ul www.primariasector1.ro, Secţiunea Programe şi Proiecte, Subsecţiunea Centenar 2017 - 2020.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2022 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy - smt4.1.0