Cele mai importante evenimente din media în 2013: De la dispariția OTV până la arestarea lui Sorin Alexandrescu

mass-media
mass-media

Mass-media a fost încărcată de evenimente importante în anul 2013, printre acestea numărându-se dispariția postului OTV și arestarea lui

În luna ianuarie, Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a retras cu unanimitate de voturi, licența audiovizuală a televiziunii OTV, și, astfel, postul controlat de Dan Diaconescu nu a mai avut posibilitatea să emită.

În luna februarie, TVR a concediat 627 de angajați, printre ei fiind Gianina Corondan, Elise Stan, Sanda Vişan, Irninis Miricioiu Rădulescu, Dan Radu, Adriana Titieni, Cezar Ion, Horia Romanescu, Constantin Trofin şi Tudor Călin Zarojanu.

În luna aprilie, Guvernul a modificat, prin Ordonanța de Urgență, Legea audiovizualului, ca achiziționarea de spațiu publicitar televizat “nu poate fi făcută de un intermediar decât în numele și pe seama beneficiarului final”.

În luna mai, Sorin Alexandrescu, directorul general al Antena Group, compania care deține posturile  Antena1, Antena2, Antena3, Euforia si GSPTV, a fost arestat preventiv din 31 mai până în 6 iunie, el fiind acuzat de șantaj.

În luna iunie, Orange a intrat pe segmentul de televiziune. A oferit 100 de canale TV, dintre care peste 40 sunt în format HD.

În luna august, Burda International GmbH a cumpărat toate activitățile Sanoma Hearst în România, ducând la crearea unuia dintre cele mai mari trusturi media din țară.

După 4 ani de mandat, Adrian Sârbu a decis să demisioneze din postul de președinte și CEO al Central European Media Enterprises (CME), grupul american care deține Pro TV.

În luna septembrie, Radio Guerilla a rămas fără licență și s-a închis.

În luna octombrie, ediția tipărită a Pro TV magazin s-a închis.

În luna decembrie, Claudiu Săftoiu a demisionat din fruntea TVR, Pro Sport a dispărut de pe print, s-a închis și revista InStyle, Cristin Burci a cumpărat Prima TV, TVR 3 s-a relansat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel