Cele mai bune 7 trucuri pentru ca apartamentul tău să aibă mereu un miros plăcut

Cele mai bune 7 trucuri pentru ca apartamentul tău să aibă mereu un miros plăcut / Foto: Pixabay, de Manuela Jaeger
Cele mai bune 7 trucuri pentru ca apartamentul tău să aibă mereu un miros plăcut / Foto: Pixabay, de Manuela Jaeger

În articol găsești 7 trucuri pentru ca apartamentul tău să aibă mereu un miros plăcut.

Dacă aveți de-a face cu un miros neplăcut în casa dumneavoastră, începeți mai întâi să identificați și să eliminați sursa mirosului. Odată ce ați eliminat problema încercați aceste trucuri pentru a face ca totul, de la frigider la canapea, să miroasă mai bine, scrie Real Simple. Nasul tău îți va mulțumi.

1. Împrospătați-vă frigiderul cu vanilie. Există un truc cu adevărat eficient pentru a vă face frigiderul să miroasă mai bine: o minge de bumbac înmuiată în extract de vanilie. Iată cum funcționează: odată ce ați rezolvat orice posibilă cauză a mirosului (verificați dacă sunt legume mucegăite sau picături de sos pe rafturi), înmuiați o bilă de vată în extract de vanilie și lăsați-o pe unul dintre rafturile frigiderului. Mirosul cald de vanilie va pătrunde în frigider. 

2. Truc pentru coșul de gunoi din bucătărie. Este inevitabil ca coșul de gunoi din bucătărie să miroase puțin ciudat din când în când, mai ales după ce ați gătit peștele sau când uitați să aruncați gunoiul. Totuși, puteți ascunde mirosul. Mai întâi, căptușiți fundul coșului de gunoi cu câteva straturi de ziar, care vor absorbi orice scurgeri. Apoi, adăugați o pânză parfumată sub căptușeala coșului de gunoi pentru a ajuta la neutralizarea oricăror mirosuri de la alimente.

3. Curățați mașina de spălat vase cu oțet. Dacă mașina de spălat vase miroase puțin acru, rulați un ciclu de spălare cu 2 căni de oțet alb în loc de detergent. Oțetul este în mod natural antibacterian și va elimina toate mirosurile urâte din mașina de spălat vase. Pentru a menține mirosul proaspăt, clătiți farfuriile înainte de a le pune în mașină dacă nu folosiți des mașina de spălat vase.

4. Oferă gunoiului tău un parfum de citrice. Atunci când coșul de gunoi miroase urât, puteți folosi coajă de lămâie sau portocală pentru a-i oferi o împrospătare instantanee de citrice. Coaja de citrice poate fi folosită și pentru curățarea chiuvetei.

5. Lasă cărbunele activ să împrospăteze totul. În 2018, expertul în curățenie Melissa Maker, co-fondatorul Clean My Space, a împărtășit trucul ei pentru a parfuma cele mai urât mirositoare locuri din casă: mici filtre de cărbune activ. Cărbunele absoarbe în mod natural mirosurile și umezeala, păstrând totul, de la geanta de sport până la dulapuri, cu miros proaspăt. „Sunt buni mai ales în zone precum găleți pentru scutece, gunoi și cutii de gunoi.”, spune Maker.

6. Oala cu ierburi aromatice. Când doriți să vă faceți întreaga casă să miroasă uimitor în cel mai scurt timp posibil faceți o poțiune frumos mirositoare într-o oală, la foc mic. În oală, fierbeți plante aromatice și mirodeniile. Pentru un miros de primăvară, combină ierburile de primăvară precum cimbrul și citricele proaspete precum feliile de lămâie.

7. Reîmprospătați draperiile și canapelele. Luați o sticlă de vodcă ieftină din dulapul cu băuturi alcoolice și folosiți-o pentru a repara canapele tapițate sau pentru ferestre. Adăugați puțină vodcă nediluată într-o sticlă și pulverizați ușor peste material. Vodca, un dezodorizant și dezinfectant natural, va îndepărta mirosurile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel