Cel puţin 150 de persoane sunt date dispărute în Bangladesh, după naufragiul unui feribot

feribot_09228700
feribot_09228700

Cel puţin 150 de persoane sunt date dispărute în Bangladesh, după ce un feribot care transporta 200 de pasageri a naufragiat marţi dimineaţă, a anunţat poliţia, precizând că peste 30 de supravieţuitori au fost găsiţi.

Feribotul cu două etaje, Shariatpur 1, a fost lovit de o altă ambarcaţiune în mijlocul fluviului Meghna, la sud-est de capitala Bangladeshului, Dacca, a declarat comandantul poliţiei locale, Shahidul Islam.

"Aproximativ 35 de pasageri au fost salvaţi de un alt feribot. Dar peste 150 de pasageri lipsesc", a precizat Islam. O navă de salvare se afla la locul naufragiului pentru a încerca să localizeze locul exact unde s-a scufundat feribotul.

Accidentul s-a produs la ora locală 2.30 (luni, 22.30, ora României).

Un supravieţuitor a declarat pentru presa locală că opt dintre apropiaţii săi sunt daţi dispăruţi, inclusiv cumnatul său. Majoritatea pasagerilor dormeau în momentul naufragiului, a afirmat el.

Accidentele navale provocate de nerespectarea normelor de securitate şi de supraîncărcarea ambarcaţiunilor sunt frecvente în Bangladesh, ţară brăzdată de 230 de cursuri de apă. Milioane de persoane depind de navigaţia fluvială sau maritimă pentru a se deplasa în această ţară, printre cele mai sărace din lume.

Conform autorităţilor fluviale, peste 95 la sută din flota de nave de talie mică şi medie nu corespund normelor minime de securitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel