EXCLUSIV  Mare fake news. Palada: Este specific propagandei

Scutaru Cristina / 06 Martie 2019 / 16:59 Salveaza PDF Comentarii
Mirel Palada
Mirel Palada

Sociologul Mirel Palada a avut un discurs extrem de interesant în cadrul Programului național de conferințe inițiat de Marea Lojă Națională din România împreună cu Academia Română, intitulat „Viitorul României”.

Mirel Palada a vorbit despre fake news.

"Știrile false vin să pună la îndoială competența elitei de putere, să o acuze de motive ascunse și să o acuze de lipsă de patriotism, lipsă de interes, lipsă de competență. Discursul foarte critic la adresa elitei actuale a României este omniprezent. Nu mai avem de-a face cu un discurs pozitiv în momentul de față deși sunt elite care au făcut bine României, indiferent de tabere politice. Discursul pozitiv, așa cum a fost aici, este sufocat de continua clamare, continua retorica cum că nimeni nu mai face nimic în țara asta și toți sunt niște incompetenți și trădători.

Acesta este principala știre falsă la adresa elitei românești - sunt incompetenți, nu mai există elită românească, sunt trădători, nu reprezintă interesele naționale, își văd doar de interesele lor.

Sunt trei linii de atac care fac un lucru elementar, specific propagandei: înlocuiesc generalul cu excepția. Așa se construiește stereotipul: știm noi că A, B, C sunt incompetenți sau își trădează patria. Pe baza acestor exemple, pe un discurs bine articulat de tip fake news, este proiectată o imagine negativă asupra întregii elite. Rezultatul? Nu mai avem încredere în elite”, a spus Mirel Palada.

Discursul complet îl găsiți aici:

 

VEZI ȘI: Fake news. Mirel Palada: E un exemplu de știre prin care o societate poate să fie otrăvită


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26