Cei mai proeminenți activiști pro-democrație din Hong Kong, printre care Jimmy Lai și Martin Lee, au fost condamnați pentru protestele din 2019

Lai a fost arestat anul trecut, iar acum a fost condamnat
Lai a fost arestat anul trecut, iar acum a fost condamnat

Șapte dintre cei mai proeminenți activiști pro-democrație din Hong Kong au fost condamnați pentru adunări ilegale în legătură cu protestele masive de acum doi ani.

Conform BBC, magnatul mass-media Jimmy Lai și politicianul veteran Martin Lee se numără printre cei vinovați de organizarea unor demonstrații neautorizate. Cei șapte au declarat că nu sunt vinovați, însă aceștia vor ajunge după gratii. Un grup restrâns de protestatari s-a adunat în afara tribunalului, denunțând poliția politică.

Grupul de șapte condamnați vor primi sentința la un moment ulterior. Unii dintre ei mai sunt acuzați și de alte ilegalități, multe dintre ele care fac parte din noua lege a securității impusă de Beijing. Săptămâna aceasta, China a trecut și o lege electorală care nu va mai permite parlamentarilor din Hong Kong să intre în legislativ fără să fie susținuți de la Beijing.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel