Urmărește emisiunea live


Cehia - Mii de admiratori i-au adus un ultim omagiu cântăreţului pop Karel Gott

Mii de admiratori ai cântăreţului pop ceh Karel Gott s-au adunat vineri la Palatul Zofin din Praga, unde se află trupul neînsufleţit al artistului, ascultând înregistrările melodiilor sale, pentru a-i aduce un ultim omagiu celui supranumit ''Vocea de Aur din Praga'' sau ''Sinatra din Est'', relatează AFP.

Foarte popular şi în străinătate, mai ales în Germania, Karel Gott a murit la 1 octombrie în locuinţa sa din Praga, după o îndelungată suferinţă provocată de leucemie.

"M-am temut întotdeauna de acea zi şi, când am auzit vestea morţii sale, lumea mea s-a prăbuşit", a declarat pentru AFP Pavel Sychra, venit la Praga din oraşul Vyskov, estul Poloniei.

Primii fani ai lui Gott au început să se adune joi seară în faţa Palatului Zofin, care găzduieşte un centru cultural şi un loc de concerte pe insula Slovansky, de pe râul Vltava, şi au petrecut noaptea acolo. Ei au depus flori şi mici obiecte în faţa sicriului, aşezat sub o fotografie mare a cântăreţului.

"Îmi pare rău, nu pot vorbi", a spus o tânără venită din Berlin, refuzând să fie intervievată, înainte de a izbucni în plâns.

Autorităţile municipale au redus transportul public şi au întărit dispozitivul de securitate în cartier, însă aceste măsuri nu au fost necesare. Mulţimea a rămas calmă.

Fanii în doliu îi pot aduce un omagiu idolului lor până la ora 20:00 GMT, însă palatul ar putea rămâne deschis şi după această oră dacă va fi nevoie.

Ceremonii mai restrânse au fost organizate în alte oraşe din Cehia.

Artistul, care a lansat circa 300 de albume începând din anii '60 şi a vândut milioane de copii ale acestora în toată lumea, a fost considerat cel mai popular cântăreţ de muzică pop din Republica Cehă.

Sâmbătă sunt programate funeralii naţionale pentru Gott, la Catedrala Sfântul Vitus din Praga

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel