Ce știm despre coronavirusul Wuhan până acum

Specialiștii din China și din întreaga lume lucrează pentru a limita focarul de coronavirus, care a început în decembrie 2019 în Wuhan. Iată care este situația actuală privind epidemia globală. 

Numărul deceselor: numărul total de decese cauzate de coronavirusul Wuhan a depășit 910, potrivit autorităților, depășind oficial numărul mortilor la nivel global din focarul de sindrom respirator acut sever (SARS) din 2003, scrie CNN. 

În întreaga lume: peste 40.500 de cazuri de virus au fost confirmate la nivel mondial, marea majoritate a celor infectați sunt din China continentală.

Cum este în China: activitatea în țară a început să revină la normal, după ce vacanța de Anul Nou a devenit o carantină extinsă pentru sute de milioane de persoane, în efortul de a limita răspândirea virusului. Chiar dacă întreprinderile își reiau treptat operațiunile, mulți oameni rămân sub carantină, lucrând de acasă acolo unde este posibil.

Ce se întâmplă cu economia

Creșterea prețurilor la produsele alimentare: focarul crește costurile alimentelor, asistenței medicale și hainelor din China. De asemenea, virusul afectează economia globală.

Carantina pentru navele de croazieră: Cel mai mare focar din China continentală se află la bordul unei nave de croazieră atracată în portul japonez Yokohama, la sud de Tokyo. Începând de luni după-amiază, 135 de persoane de la bordul navei au fost testate pozitiv pentru virus, cu cel puțin 24 de americani în rândul celor infectați, conform informațiilor de la Princess Cruises. Mii de pasageri și echipajul au fost carantinați la bord de aproape o săptămână și continuă să fie testați de autoritățile japoneze de sănătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel