Ce se întâmplă cu cei care mor în Săptămâna Mare

Ce se întâmplă cu cei care mor în Săptămâna Mare / Foto: Tumisu
Ce se întâmplă cu cei care mor în Săptămâna Mare / Foto: Tumisu

Află în articol ce se întâmplă cu cei care mor în Săptămâna Mare.

Săptămâna Mare sau Săptămâna Patimilor în creștinism este ultima săptămână a Postului Mare și săptămâna înainte de Paște. Aceasta include sărbătorile religioase: Duminica Floriilor, Joia Mare, Vinerea Mare și Sâmbăta Mare. Săptămâna patimilor vine cu o serie de tradiții și superstiții.

În tot acest timp se ține post, iar românii merg la spovedanie pentru a avea sufletul curat înainte de Paște. Luni, marți și miercuri se mănâncă o singură dată pe zi, seara, pâine și apă. Joia Mare, când este pomenită Cina cea de Taină, este dezlegare la untdelemn. Vineri și sâmbătă este post negru.

Gospodinele fac curățenie în case, iar bărbații au grijă de curte și grădină. În Joia Mare româncele vopsesc ouă roșii și coc cozonaci. Fiecare zi din Săptămâna Patimilor are o semnificaţie aparte. Această perioadă este unică în Biserică, atât din punct de vedere liturgic, cât şi duhovnicesc, scrie Realitatea.net.

Ce se întâmplă cu cei care mor în Săptămâna Mare

Credinţele populare spun că în Săptămâna Mare nu se lucrează, iar cine îşi dă ultima suflare în aceste zile va merge în iad, pentru că „Raiul este închis”. Cei care mor în Săptămâna Patimilor vor găsi mult mai greu calea către Rai, iar sufletul se va chinui să își găsească liniștea. 

Se crede că în Săptămâna Mare, porțile Raiului sunt închise și că sufletele celor care mor în această perioadă ajung în Iad sau, în cel mai bun caz, aceste suflete vor avea parte de chinuri mari pentru ca, într-un final, să ajungă în Rai, scrie Cancan.ro.

 Ce simbolizează Sâmbăta Mare și Slujba Învierii

Denia pentru Sâmbăta Mare reprezintă cutremurătoarea slujbă a Prohodului Domnului. Retrăim îngroparea lui Hristos cu trupul şi pogorârea la Iad cu sufletul, pentru a ridica din stricăciune şi moarte pe Adam şi Eva dimpreună cu toţi cei adormiți de-a lungul veacurilor.

Slujba Învierii Domnului reprezintă încununarea celor șase Denii din Săptămâna Patimilor. Omul este restaurat, este repus pe tronul vieţii, pentru care dintru început a fost creat. 

VEZI ȘI: De ce nu avem voie să mâncăm urzici și oțet în Săptămâna Mare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel