Ce s-a întâmplat cu banii strânși de Fundaţia Mereu Aproape pentru victimele de la Colectiv

Alessandra Stoicescu
Alessandra Stoicescu

Victimele tragediei de la Colectiv au primit ajutoare din partea Fundaţiei Mereu Aproape în valoare totală de 3.379.216,35 lei, 13.394,75 euro şi 1.051,41 lire sterline.

Potrivit unui comunicat al Fundaţiei, sumele reprezintă ajutoare acordate supravieţuitorilor, care însumează 2.911.000 lei, ajutoare pentru copiii rămaşi orfani în urma tragediei în valoare de 40.000 lei, ajutoare de înmormântare pentru familiile persoanelor decedate în incendiu - 360.000 lei, asigurarea cheltuielilor necesare transferului pacienţilor în străinătate în valoare de 68.216,35 lei, 13.394,75 euro şi 1.051,41 lire sterline.

'Echipa Fundaţiei Mereu Aproape este în permanenţă în strânsă legătură cu pacienţii, cu rudele victimelor, cu spitalele din ţară şi din străinătate şi cu ambasadele pentru a oferi familiilor suportul necesar. Ajutorarea victimelor este continuă, iar nevoile de lungă durată. Acordăm în continuare atât sprijin financiar, cât şi asistenţă pentru ca pacienţii să nu piardă timp pe drumuri sau să plătească servicii şi dispozitive medicale din banii lor. Astfel, achităm direct furnizorilor indicaţi de pacienţi cheltuielile medicale necesare recomandate de medicii curanţi', a declarat preşedintele Fundaţiei Mereu Aproape, Alessandra Stoicescu.

Potrivit sursei citate, în noiembrie 2015, Fundaţia Mereu Aproape a transferat ajutoare de înmormântare de 10.000 de lei/ persoană decedată către familiile acestora şi a acordat un ajutor iniţial de 15.000 de lei pentru fiecare rănit în Colectiv internat (în ţară sau în străinătate).

[citeste si]

Persoanele aflate internate şi la data de 30 noiembrie 2015 au mai primit un ajutor suplimentar, direct, de 15.000 lei/ persoană, care a fost acordat la începutul lunii decembrie. Fiecare pacient aflat încă internat la data de 30 decembrie 2015 va primi, în perioada imediat următoare, încă un ajutor de 15.000 lei/ persoană. Pentru persoanele neinternate, dar rănite uşor în urma incediului şi cu nevoi medicale, Fundaţia a acordat ajutoare financiare directe în funcţie de nevoile acestora. De asemenea, Fundaţia a asigurat asistenţă pentru familiile victimelor internate în străinătate, a achiziţionat bilete de avion şi a plătit cazarea aparţinătorilor. Au fost şi cazuri unde nu a fost nevoie de ajutor. Unul dintre răniţii internaţi la spitalul Elias a fost transferat la un spital din Austria pentru recuperare tot din fondul de solidaritate strâns de Fundaţie, întrucât pacientul nu a putut fi transferat pe cheltuiala statului român, se arată în comunicatul citat. Din acelaşi fond, minorii rămaşi orfani după tragedie au primit, de Crăciun, câte 5.000 de lei fiecare, informează Fundaţia.

Pentru pacienţii internaţi în Belgia, Fundaţia Mereu Aproape a emis scrisoare de garanţie pentru plata dispozitivelor medicale necesare recuperării acestora după externare - mănuşi şi bandaje compresive în valoare de aproximativ 68.000 euro. Acestea vor fi achitate în perioada următoare, pe măsură ce pacienţii vor fi externaţi, precizează sursa citată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel