Ce mai fac românii în Italia. Ultimă găselniță de escrocherie: Păcăliți sunt turiștii străini

foto pexels
foto pexels

Unii români au idei de escrocherii din cele mai diverse. Scopul e același: să facă bani păcălind. De această dată, totul s-a sfârșit cu dosare și bani de dat... pe amenzi. 

Ca în fiecare primă duminică a lunii, intrarea la Colosseum este gratuită. Dar escrocii sunt mereu în acţiune, scrie Il Giornale. Chiar dacă intrarea la Colosseum este gratuită în prima duminică din lună, vânzătorii de bilete şi ocupanţii ilegali nu ratează nicio ocazie de a înşela turiştii. După cum a relatat Il Messaggero, de câteva zile există o nouă procedură de intrare în parcul arheologic, cu obligaţia de a avea bilete cu nume. Chiar şi duminică a fost necesar să se treacă pe la casieriile unde se dădea biletul de intrare, unul câte unul.

Chiar şi cu această noutate, vânzătorii de bilete şi ocupanţii ilegali au încercat să-i înşele pe bieţii oameni de la coadă, în principal turişti străini. Acum au inventat şi tururi ghidate la preţuri exorbitante, în ciuda faptului că, în mod evident, nu au competenţele necesare pentru a face această treabă.

Locul este aglomerat de ocupanţi ilegali şi de poliţişti care încearcă să protejeze vizitatorii de escrocherii şi de surprize neplăcute în portofele.

În special duminică, 3 iulie, a fost o zi foarte aglomerată, în care au fost prezenţi pe teren poliţia de stat, carabinierii şi poliţiştii locali, toţi desfăşuraţi cu patrule atât la intrarea în zona arheologică, cât şi în perimetrul acesteia.

Deoarece unii vânzători ambulanţi se aşezaseră la coadă de-a lungul treptelor care duc la Colosseum, o unitate de poliţie locală a fost de asemenea staţionată pe Largo Gaetana Agnesi, în Colle Oppio.

Agenţii, atât cei în uniformă, cât şi cei în civil, au reuşit să le facă viaţa grea ocupanţilor: au fost confiscate cantităţi considerabile de pălării, gadgeturi, sticle de apă şi umbrele de soare. Aceste articole sunt vândute la preţuri foarte mari.

De exemplu, o sticlă de apă, adesea umplută cu apă de la fântâni, poate costa de două ori mai mult decât aţi plăti într-un magazin din centrul oraşului. Dacă turistul nu deschide imediat portofelul şi nu acceptă primul preţ care i se oferă, există posibilitatea de a negocia, mergând chiar până la a plăti cinci euro pentru trei sticle mici, un fel de reducere de familie.

Pe de altă parte, preţul unei umbrele de hârtie pentru a te adăposti de soarele arzător este de aproximativ 14 euro.

Zona Colosseumului este considerată de poliţie ca fiind "sub supraveghere specială", aşa cum a ordonat Questura. Este suficient să spunem că zona arheologică poate avea până la 22.000 de vizitatori pe zi.

Cu toate acestea, există şi alte zone din Oraşul Etern care ar trebui controlate la vedere, cum ar fi Panteonul, Piazza Navona şi Trastevere.

Pentru a testa problema de aproape, un reporter de la Il Messaggero a pretins că este turist şi, însoţit de soţia sa, s-a poziţionat sub Colosseum. După câteva solicitări de informaţii, a sosit un român de 36 de ani, care a oferit o vizită la Amfiteatrul Flavian pentru 24 de euro de persoană, citează Rador. 

Când îşi dă seama că nu vorbeşte cu un străin, începe să se ridice în picioare şi, îngrijorat, îl informează pe interlocutorul său: "Astăzi intrarea este liberă, dar turul se poate face".

După reporter, bărbatul de 36 de ani se apropie de un grup de americani, iar aici preia soţia sa, tot româncă, care încearcă să-i convingă pe toţi să meargă în turul propus de soţul ei. În acel moment, poliţiştii i-au oprit pe cei doi soţi, care au fost identificaţi şi au fost întocmite patru procese verbale, câte două pentru fiecare.

Cei doi români sunt denunţaţi pentru că le-au propus turul americanilor şi primesc două ordine de îndepărtare pentru 48 de ore în plus faţă de o amendă de o mie de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel