Ce i-a cerut Prințesa Diana lui Harry în testament. A fost ultima ei dorință înainte să moară

Foto: Instagram @princesdianaa
Foto: Instagram @princesdianaa

Ce i-a scris Prințesa Diana fiului ei, Harry, în testament. 

Anul acesta se împlinesc 40 de ani de la nunta dintre Prințesa Diana și Prințul Charles și aproape 24 de ani de la moartea Prințesei. Mai mult, pe data de 1 iulie, Prințesa de Wales ar fi împlinit 60 de ani.

În dimineața zilei de 31 august 1997, Prințesa Diana a fost implicată într-un accident de mașină teribil care i-a luat viața. 

Moartea ei fulgerătoare a șocat atunci o lume întreagă, iar după ani de zile, Lady Di este iubită în continuare de oameni din întreaga lume. 

În ultima perioadă, au apărut o mulțime de dezvăluiri despre Prințesa Diana, iar una dintre ele face referire la testamentul ei și ultima dorință pe care a avut-o de la fiul său, Prințul Harry. 

Cui a împărțit Prințesa Diana toată averea

 

Cu doar câțiva ani înainte să moară la vârsta de 36 de ani, pe lângă averile pe care le-a lăsat celor doi fii ai ei, se mai aflau și câteva rânduri scrise pentru cei doi Prinți. 

Potrivit unor surse ale Familiei Regale, prima dată când Prințesa Diana și-a semnat testamentul a fost în anul 1993, însă i-a tot adus îmbunătățiri până în anul 1996, când a avut loc și divorțul de Prințul Charles. 

Astfel, aproape tot ce avea ea, de la proprietăți, avere și bijuterii, le-a lăsat lui William și Harry, dar și celor 17 fini ai săi și majordomului său Paul Burrell, căruia i-a lăsat 50.000 de lire, potrivit a1.ro

Care a fost ultima dorință a Prințesei Diana

Mama Prințesei Diana și sora ei au fost executorii legali ai testamentului, asigurându-se că bunurile se împart după cum și-a dorit aceasta. Condiția a fost ca banii pe care ea îi lăsase fiilor ei să fie depozitați într-un fond pe care aceștia să îl poată accesa după vârsta de 30 ani.

Prin urmare, în anul 2014, când Prințul Harry a împlinit 30 de ani, ultima dorință a Prințesei Diana fusese îndeplinită, iar acum rochia ei de mireasă le aparținea fiilor ei.

Rochia ivory pe care ea a purtat-o în 1981, când s-a căsătorit cu Prințul Charles, a intrat în istorie drept una dintre cele mai renumite. În toți acești ani, rochia de mireasă a Prințesei Diana a fost expusă la mai multe muzee din întreaga lume și a ajutat la strângerea de fonduri pentru Fondul Memorial al Prințesei de Wales.

Ce sumă au de împărțit William și Harry 

În ziua morții sale, în august 1997, Prințesa Diana avea o avere de peste 21 milioane de lire, echivalentul a 31,5 milioane de dolari. În această sumă erau incluse toate fondurile ei, investițiile, obiectele de valoare și acordul de divorț semnat cu Prințul Charles, în valoare de 17 milioane de lire.

Mai mult, proprietățile pe care le deținea se pare că s-au împărțit între mai multe persoane, inclusiv majordomului său, Paul Burrell, dar cu toate acestea, principalii moștenitori sunt Prințul William și Prințul Harry.

În testamentul ei era trecut și un "fond discreționar" care avea să le fie de folos celor doi fii ai săi și familiilor lor, fond bancar în care Prințesa Diana a depus 100.000 de lire.

În prezent, pentru că Prințul Harry și Prințul William sunt căsătoriți, și Meghan, dar și Kate au dreptul la sume de bani din acel fond. Pe lângă documentul oficial al testamentului, Prințesa Diana a mai întocmai un document numit "Scrisoare a Dorințelor". 

Se pare că în scrisoare, Prințesa a precizat ce dorește să se întâmple cu bijuteriile sale și ale obiecte de valoare. Ea a cerut ca 75% dintre bunurile ei personale din Marea Britanie să fie împărțite între Prințul William și Prințul Harry și a menționat că speră ca potențialele viitoare soții ale fiilor ei să îi poarte bijuteriile. Cealaltă parte de 25% din obiectele ei personale aveau să fie împărțite între finii săi.

Celebra rochie de mireasă a Prinţesei Diana, expusă la Palatul Kensington. William și Harry, decizie la 24 de ani de la moartea mamei lor

Pentru a marca cei 40 de ani de la nuntă, rochia de mireasă a Prințesei Diana va fi expusă la Palatul Kensington, iar Prinții William și Harry și-au dat acordul. 

Rochia va fi expusă în cadrul „Royal Style in the Making”, între 3 iunie 2021 şi 2 ianuarie 2022, la Palatul Kensington, a anunţat site-ul organizaţiei Historic Royal Palaces.

Prinții William și Harry, cei doi fii ai Prințesei Diana și ai Prințului Charles, și-au dat deja acordul pentru ca rochia de mireasă a mamei lor să fie expusă în expoziția instalată în Orangery, o extensie a Palatului Kensington.

Ultima convorbire telefonică a Prințesei Diana. A murit la câteva ore după ce a spus ASTA

 

Ei bine, acum s-a aflat ce a spus Prințesa Inimilor în ultima sa convorbire telefonică înainte de accident și cu cine a vorbit atunci. 

Astfel, cu numai câteva ore înainte de-a muri, Prințesa Diana a vorbit cu cineva la telefon, iar întreaga discuţie a fost înregistrată şi relatată chiar de cel cu care vorbise. Mai exact, acesta l-a sunat pe prietenul ei apropiat şi reporterul regal Richard Kay, pentru a-i spune că era pregătită să "exploreze un alt fel de regalitate", scrie The Mirror.

Prietenul ei, Kay, vorbeşte despre ultima convorbire telefonică avută cu Diana, în documentarul ce poartă numele regretatei prinţese, difuzat pe 24 iunie, în Marea Britanie.

Voia redefinirea regalității

 

Potrivit lui, deși nu a avut o viață tocmai ușoară în Familia Regală, iar divorțul a fost unul extrem de dureros, Prințesa Diana era pregătită să aibă un nou început pe care abia îl aștepta. În plus, își propusese să petreacă mai mult timp cu copiii ei și să continue să scihmbe lumea prin redefinirea regalității. 

Cei de la People au dezvăluit că prinţesa îşi propusese să petreacă mai mult timp cu copiii ei şi să continue să schimbe lumea prin redefinirea regalităţii.

"Am vorbit cu ea în acea seară. Poliţia a spus că ultimul telefon mi l-a dat mie (...) Divorţase de Charles cu un an înainte şi se afla într-o perioadă bună din viaţa ei, doar că voia să se întoarcă şi să-şi vadă băieţii", a spus Ricard Kay. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel