Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Ce face Ana-Maria Roman când nu e la Antena 3: Răbdarea e ceva ce mi-a lipsit toată viaţa / foto

Ana-Maria Roman
Ana-Maria Roman

Pe Ana-Maria Roman o vedeți zilnic la Antena 3. Vă aduce cele mai importante știri și face analize pe subiectele momentului alături de invitații săi.

Dar atunci când nu apare la Antena 3, Ana-Maria Roman își reîncarcă bateriile prin o pasiune de suflet. O parte din timp îl dedică desenului. Aplecarea către lumea artistică o are încă din copilărie. Despre lucrurile frumoase pe care le face, Ana-Maria Roman a vorbit în exclusivitate într-un interviu pentru DC News. Îl redăm astăzi, de ziua jurnalistei, vineri, 10 ianuarie. Tot în această zi și Mihai Gâdea își sărbătorește ziua de naștere.

Veți descoperi o jurnalistă cu suflet de artist; un om sensibil, cald care își exprimă trăirile și prin desen. Vă invităm să citiți interviul pe care Ana-Maria Roman ni l-a acordat și, de asemenea, vă invităm să-i descoperiți lucrările.

(w670)

Eu iubesc arta în toate formele ei. De la pictură la haute couture, de la muzică la gastronomie. Tot ce implică frumusețe, măiestrie, tot ce trezeste emoție, plăcere. Dacă n-aș avea obligațiile de serviciu cred că aș duce o viață de bon vivant.

DC News: Puțini îți cunosc partea artistică. Vrem să ne povestești care a fost momentul când ți-ai dat seama că ai o aplecare către desen.

Ana-Maria Roman: Sunt lucruri care vin natural, de mică am desenat frumos. M-am aplecat însă mai mult spre artă după ce în vecini, în oraşul meu natal, s-a mutat o familie de artişti. Attila desena, picta, sculpta şi Gina, soţia lui, scria poezii. Mai era şi fratele lui Attila, Arpi, care a şi ajuns ulterior un pictor cunoscut în Germania. Frumoase seri am petrecut alături de ei... A fost o perioadă care şi-a pus amprenta asupra mea şi care a contribuit la modelarea mea ca om. În plus, părinţii mei sunt iubitori de frumos. Tata, pe lângă talentul la desen şi schiţe umoristice, încă scrie versuri, mi-a educat de mică iubirea pentru muzică clasică, iar mama e o lady, un exemplu de eleganță.

DC News: Ce îți place să desenezi? Cum ți-ai descrie creațiile?

Ana-Maria Roman: Niciodată peisaje. N-am răbdare. Răbdarea e ceva ce mi-a lipsit toată viaţa. Desenez emoţii, trăsături, nuduri. Uneori încerc să imit realitatea, alteori o modific, o lungesc, nu îmi plac trăsăturile foarte definite. Când şi când. Desenez însă în cărbune, am pictat în ulei când am fost mai mică, nu m-a atras foarte tare. Am încercat să fac o replică în plastilină a unui tablou celebru. Nu mi-a reuşit foarte bine, dar tehnica de modelare a materialului pe carton mi-a plăcut foarte mult. O să mai fac asta în viitor.

DC News: Ai sau ai avut un mentor în desen?

Ana-Maria Roman: Nu. Mi-am educat singură acest talent (dacă l-am educat...). Desenez instinctiv şi uneori uitându-mă la ce fac alţii. Am fost însă la o seară de desen la centrul ISART care s-a dovedit a fi foarte instructivă şi deosebit de plăcută în acelaşi timp. Ne-a predat doamna profesor Anca Boeriu. Centrul îl găsiţi pe internet. Se desfăşoară seri deosebite acolo şi poate participa oricine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel