Ce au în comun Salina Turda şi Castelul Corvinilor

George Mihail Pârvan / 11 apr 2018 / 13:59 Salveaza PDF Comentarii

Salina Turda şi Castelul Huniazilor sunt puncte de reper în turismul românesc.

Salina Turda, obiectiv înscris în lista monumentelor istorice din judeţul Cluj, reprezintă un punct de mare interes turistic. Exploatarea a început încă din antichitate, în jurul anului 106, şi a fost închisă în 1932. Reamenajată cu fonduri europene, dotată cu lifturi noi, cu spaţii de joacă, amfiteatru, bărci, Salina Turda atrage an de an sute de mii de vizitatori. În primele trei luni din 2018, Salina Turda a atras cu 20.952 turişti mai mulţi decât în perioada similară a anului trecut. În procente, ar fi vorba de peste 30 la sută mai mult decât în primele trei luni din 2017.

[citeste si]

Semifinală Eurovision în salină

Un mijloc inedit de promovare a Salinei Turda a fost organizarea unei semifinale Eurovision în incintă. Prestigiosul concurs al "bătrânului continent" a sporit faima salinei din mica urbe transilvăneană. "Ne bucurăm de creşterea numărului de vizitatori. Ca şi de faptul că semifinala Eurovision organizată în subteran a avut un impact major în promovarea obiectivului turistic atât pe plan naţional, cât şi pe plan internaţional", a declarat primarul din Turda, Cristian Matei. Anul trecut, 610.000 de oameni au trecut pragul Salinei Turda.

Castelul Corvinilor, peste 300.000 vizitatori

Un alt pol important din punctul de vedere al atracţiei turistice este Castelul Corvinilor, su Castelul Huniazilor. Ridicat de Iancu de Hunedoara în secolul al XV-lea, Castelul Curvinilor este unul dintre cele mai importante monumente de arhitectură, fiind, în acelaşi timp, singura clădire medievală cu dublă funcţionalitate, civilă şi militară, din România, care se află încă "în picioare".

Aflat într-un onorat top 10 al "destinaţiilor de basm din Europa" Castelul Huniazilor a fost vizitat în 2017 de peste 300.000 persoane.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27