Ce a spus Băsescu în PE: Soluții pentru STOPAREA Rusiei (VIDEO)

Foto: Facebook Traian Băsescu
Foto: Facebook Traian Băsescu

Traian Băsescu a vorbit în plenul Parlamentului European despre soluțiile pentru securitatea Europei. 

Fostul președinte Traian Băsescu, în prezent europarlamentar, a susținut un discurs în plenul Parlamentului European, pe tema situației din Estul Europei. Băsescu a explicat faptul că pretențiile Rusiei indică faptul că Moscova își dorește revenirea la epoca sferelor de influență, iar singurele măsuri pentru securitatea Europei sunt cele de descurajare a Rusiei și încetarea compromisurilor, scrie Ziarul Unirea

”Pretenția Kremlinului de a negocia cu NATO și SUA o nouă arhitectură de securitate în Europa, prin restabilirea zonelor de influență din timpul URSS, arată negarea de către Rusia a dreptului suveran al statelor independente de a-și decide singure sistemele de alianțe și modul de a-și asigura securitatea.

Lunga listă de cedări și compromisuri excesive făcute în favoarea Rusiei (vezi R.Moldova, Georgia, Estul Ucrainei, Nagorno Karabah, Crimeea) de dragul afacerilor unor mari companii Europene (Germania, Italia, Franța, Olanda sau Austria) dar și pentru aprovizionarea cu gaze în condiții preferențiale, au finanțat armata cu care Putin amenință azi pacea unor state Europene.

Presiunile Rusiei, rezultatul compromisurilor

Altfel spus, atât de îndrăgitul ”business as usual” cu Rusia s-a făcut în detrimentul securității Ucrainei, dar și a Țărilor Baltice, a Poloniei și a României care suportă acum presiunea Armatei Ruse.

În aceste zile, SUA și Regatul Unit au reacționat rapid și masiv, consolidând militar Ucraina și Flancul Estic. NATO este singurul scut real pentru securitatea Europeană.

(Prezențele militare simbolice ale unor state din Uniune nu pot fi o garanție de securitate, iar ”autonomia strategică” a Uniunii Europene este astăzi doar o iluzie).

Cel puțin pentru moment, soluțiile pentru securitatea Europei sunt:

1. accelerarea procesului de dobândire a independenței energetice față de Rusia;

2. descurajarea militară și economică a Rusiei;

3. încetarea compromisurilor politice favorabile Rusiei.”, a spus Traian Băsescu.

Citește și: Ce a vorbit Iohannis cu Macron, la dineul din Paris

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel