Cât de mult seamănă guvernul Boc 4 cu Tăriceanu 2, în viziunea lui Băsescu

basescu  tariceanu
basescu tariceanu

Pe 8 iunie 2007, la sfârşitul consultărilor cu partidele parlamentare, preşedintele Traian Băsescu a declarat, în acel moment, că "Guvernul nu funcţionează sau funcţionează foarte prost". Preşedintele a dat ca exemple efectele secetei, situaţia din Sănătate, incapacitatea Executivului de a absorbi fondurile comunitare şi incoerenţa din politica externă. Şeful statului a declarat că Guvernul nu îndeplineşte trei condiţii: nu este eficient; este un guvern cu legitimitate îndoielnică, atât timp cât partidul aflat la guvernare nu a participat sub această denumire în alegeri, iar susţinerea parlamentară este netransparentă. Care ar fi similitudinile? Secetă am avut şi în acest an, situaţia din Sănătate este la fel de proastă, dacă nu mai rea ca în 2007, iar Executivul nu reuşeşte să absoarbă bani europeni. Ce-i drept, în politica externă nu au fost mari probleme, dar nici ministrul de resort nu s-a remarcat, din acelaşi motiv. Despre eficienţa guvernului, 90 la sută dintre români au dubii.

Legitimitatea  Executivului e tot îndoielnică, fiind realizată o majoritate bazată pe trădările unor parlamentari aleşi sub altă culoare politică. Pentru a susţine parlamentar PDL, UDMR a acţionat netransparent, după ce l-a sprijinit în alegeri pe Mircea Geoană şi a promis că va face un guvern împreună cu PSD şi PNL.

Până la urmă, doar forţele naturii au acţionat altfel decât în 2007, în acest an având pe lângă secetă şi inundaţii, gestionate aşa cum a putut şi guvernul lui Emil Boc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel