Dacă vrei să te bucuri și la iarnă de delicioșii castraveți, lângă o porție de friptură la cuptor, iată o rețetă... Învață să pui castraveți în oțet!
Ingrediente
- castraveţi cornichon
- ceapă galbenă
- căţei de usturoi
- morcov
- boabe de piper
- boabe de muştar
- seminţe de mărar
Pentru murat (borcan 800 g):
- 1 linguriţă sare murături
- 1 linguriţă zahăr
- 100 ml oţet
- apă în completare
Cum se prepară
Spală castraveţii, aşază-i în borcane de 800 g, cu ceapa tăiată solzişori, morcovii tăiaţi rondele şi căţeii de usturoi. În fiecare borcan adaugă 1 linguriţă sare de murături, 1 linguriţă zahăr, boabe de piper, boabe de muştar şi seminţe de mărar, potrivit retetepractice.ro.
Peste ingredientele din borcan toarnă 100 ml oţet şi apă, însă nu cât să umple complet borcanul. Pune capacele cât mai bine şi fierbe borcanele la bain marie pentru 20 minute din momentul în care apa începe să fiarbă. După cele 20 de minute stinge focul, dar lasă borcanele în apă până când se răcesc complet, apoi depozitează borcanele de castraveţi muraţi în oţet pentru iarnă.
Vezi și: Gogoșari în oțet. Rețeta bună de tot!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu