Urmărește emisiunea live


Cartel Alfa: Guvernul, dezinteresat să rezolve problemele lucrătorilor români. Reluăm protestele

Guvernul nu este interesat să rezolve situația disperată a lucrătorilor români, acuză sindicaliştii Confederaţiei "Cartel Alfa", care anunță că, începând de luni, vor relua acţiunile de protest la Ministerul Muncii.

Sindicaliştii Confederaţiei "Cartel Alfa" susțin, într-un comunicat de presă, transmis vineri pentru Mediafax, că Guvernul Ponta nu a făcut niciun demers până acum în vederea modificarii Legii 62/2011, a dialogului social.

"Această lege, care a blocat negocierile colective şi a făcut aproape imposibilă reprezentarea salariaţilor de către sindicate, a fost adoptată în 2011 prin asumarea răspunderii de catre guvernul Boc, fără nicio dezbatere publică sau consens între partenerii sociali. Guvernul actual, deşi a promis şi a semnat un acord prin care s-a angajat că va aduce legislaţia la situaţia iniţială, corectând prevederile care prejudiciază salariaţii, acum pretinde consensul părţilor ca şi condiţie prealabilă modificării: toate sindicatele şi toate patronatele, autohtone sau multinaţionale. Este de fapt o strategie tipică de a întârzia la infinit nişte modificări pe care realitatea relaţiilor de muncă şi situaţia disperată a lucrătorilor români le reclamă ca extrem de urgente", se precizează în documentul citat.

Potrivit sindicaliștilor, numărul de salariaţi acoperiţi de un contract colectiv s-a redus drastic ca urmare a efectelor Legii 62/2011, iar condiţiile impuse pentru formarea unui sindicat şi pentru negocierea unui contract colectiv la nivel de unitate lasă o mare parte din structura lucrătorilor - aproximativ un sfert din totalul angajaţilor români - fără drept de asociere, în contradicţie cu prevederile Constituţiei, care garantează acest drept.

"În faţa acestei lipse de reacţie şi interes a Guvernului în rezolvarea problemelor pentru lucrătorii din România, Confederaţia Naţională Sindicală «Cartel Alfa» reia din data de 17 noiembrie 2014 acţiunile de protest, prin pichetarea zilnică a Ministerului Muncii, în intervalul orar 10.00-12.00", se arată în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel