Cartea "Joseph Anton. Memorii" de Salman Rushdie ajunge la Bucureşti

salman-rushdie-afp1
salman-rushdie-afp1

Cartea "Joseph Anton. Memorii", de Salman Rushdie, va fi lansată mâine începând cu ora 19.00, la Librăria Adevărul din strada Doamnei, numărul 27-29. Scriitorul Radu Paraschivescu, jurnalistul Marius Constantinescu şi Bogdan-Alexandru Stănescu, director editorial Polirom sunt doar câțiva dintre cei care vor fi prezenți la acest eveniment, potrivit Mediafax.

Salman Rushdie, autorul romanului intitulat "Versetele satanice", își începe aventura extraordinară pe  14 februarie 1989 atunci când primește un telefon prin care, un jurnalist de la BBC îl informa că a fost ”condamnat la moarte”.

Considerat ca fiind "împotriva Islamului, a profetului şi a Coranului", acesta este nevoit să se ascundă, să se mute în permanenţă dintr-o casă în alta, sub protecţia echipelor înarmate de poliţie. Printre altele a fost necesară  alegerea  unui pseudonim pe care poliţia să-l poată folosi, de aici și ideea  romanului  Conrad şi Cehov - Joseph Anton.

Volum "Joseph Anton. Memorii" a apărut în colecţia "Biblioteca Polirom" (coordonator Bogdan-Alexandru Stănescu), traducerea din limba engleză şi notele fiind semnate de Dana Crăciun.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel