EXCLUSIV  ”Carta albă” în PE. Mircea Diaconu: Flambări de tip electoral, pe tensiuni vizibile. Nu sunt speriat

Mircea Diaconu
Mircea Diaconu

Președintele CE, Jean-Claude Juncker, prezintă, miercuri, în PE, o ”cartă albă”, care va cuprinde opțiunile UE după Brexit. Europarlamentarul Mircea Diaconu a afirmat pentru DCNews că nu este speriat de ce urmează, pentru că 

Jean-Claude Juncker a dat săptămâna trecută un semnal de șoc pentru țările mai puțin dezvoltate din UE, când a vorbit despre o Uniune cu două viteze. Președintele Comisiei Europene a susținut ideea ca unele state membri să-și poată aprofunda cooperarea mai rapid, fără ca restul blocului comunitar să urmeze același ritm. 

”Flambare de moment”

”Nicio instituție europeană nu poate să ia singură decizii.” a atras atenția Mircea Diaconu. Europarlamentarul a adăugat că se fac speculații de tot felul cu privire la alegerile din Germania, Franța și Olanda, subliniind: ”Da, despre asta este vorba. Nici nu m-aș speria prea tare, e o flambare de moment, exact pe tensiuni vizibile, care după aceea se vor calma probabil. Nu-mi fac temeri foarte mari. Mica bătălie de acum două săptămâni de la Strasbourg de la plen a fost gen `mușchii tari` la început, după care au dat înapoi în mare măsură, ne-au și anunțat `gata am renunțat, numai, numai, ne-am retras amendamentele`. Totuși, noi, românii, am votat împotrivă. Raportul a trecut, dar subiectele controversate au căzut. Pe de altă parte, principiul de bază din tratate este că niciun stat nu poate fi discriminat. Nu trebuie acceptat discriminarea de niciun fel.” 

”O prostie”

Mircea Diaconu a mai precizat: ”Aberația că în anumite subiecte care țin de zona euro deputații europeni din zona euro au un vot mai puternic decât cei care nu sunt în zona euro este o prostie. Toți suntem legați de euro, într-un fel sau altul. Toate schimburile, toate negocierile se fac în euro. Eu nu voi accepta niciodată felul ăsta de a pune problema. E ca într-o familie, ori suntem frați, ori nu mai suntem.”

”Sunt flambări din motive de alegeri, mai ales în Germania, de sprijin concret și direct din partea Comisiei, de tip PPE, pentru delicata situație în care se află doamna Merkel în Germania. Despre asta este vorba” a conchis Mircea Diaconu, care a adăugat ”nu sunt speriat”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel