Carmen Dan, despre ancheta Parchetului: O încercare de intimidare

Carmen Dan
Carmen Dan

Ministrul de Interne Carmen Dan a declarat că ancheta Parchetului General, în care șefii jandarmeriei au calitatea de suspecți, este o metodă de intimidare a instituției.  

"Este clar o încercare de intimidare a instituției. Mă adresez tuturor jandarmilor. Sper să rămână consecvenți principiului de a apăra și aplica legea pentru că asta trebuie să facă jandarmeria. În ceea ce privește punerile sub acuzare, statutul cadrelor militare spune clar când sunt puși la dispoziție, adică atunci când sunt trimiși în judecată", a spus Carmen Dan.

Ministrul spune că ancheta deschisă de Parchetul General este o comandă dinainte trasată. "Amintiți-vă că șefii jandarmeriei și secretarul de stat au aflat despre această situație (nr. punerea sub acuzare) din presă și nu este normal. Se știa cu câteva zile înainte. Eu văd acest lucru ca pe un ordin pe unitate care a fost pus în aplicare mai clar și mai precis. Plecând de la dictonul "justiția e oarbă", acum spun că justiția este doar surdă și cu o privire foarte ageră în direcția dinainte trasată", a declarat ministrul. 

Carmen Dan susține că secretarul de stat, Mihai Chirică, acuzat de presiuni asupra prefectului, nu a făcut altceva decât să își facă treaba.

"Atribuția secretarului de stat de a-i trasa sarcini prefectului este interpretată ca presiune. În ce notă putem interpreta, atunci când un președinte de stat îi trasează sarcini procurorului general", a adăugat ministrul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel