Coronavirus - COVID 19
România în stare de urgență
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642
sau la adresa de e-mail [email protected]

Cantine şcolare, închise. Condițiile lăsau de dorit

[] []

31 aug 2018 / 16:58

Aproape douăzeci de cantine şcolare din judeţul Timiş au activitatea suspendată total sau parţial, în urma controalelor efectuate de Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Timiş în cele 52 de unităţi de învăţământ care oferă şi servicii de masă elevilor.

"Un număr de 30 de unităţi corespund din punct de vedere structural şi funcţional, o unitate are contract cu firmă de catering, în timp ce o unitate şi-a încetat definitiv activitatea. Alte trei unităţi nu au putut fi controlate, pentru că, la momentul controlului, nu a putut fi contactată nicio persoană responsabilă, iar 17 unităţi şi-au suspendat temporar activitatea, în timp ce într-o unitate se efectuează acţiuni de curăţenie şi igienizare", a declarat în Colegiul prefectural, vineri, şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş, Aura Danielescu.

Unităţile în care s-au constatat deficienţele sunt în Timişoara şi Giroc şi au termen să le remedieze până la începerea noului an şcolar.

Inspectorii sanitar-veterinari au controlat în blocurile alimentare circuitele funcţionale, starea igienico-sanitară, asigurarea lanţului de frig, a dispozitivelor şi instalaţiilor de răcire, respectarea condiţiilor de păstrare a alimentelor, sistemul de colectare a deşeurilor alimentare, dar şi aprovizionarea cu materiale de curăţenie şi dezinfecţie, condiţiile de transport a alimentelor, programele de autocontrol privind recoltarea probelor de materii prime, produs finit, apa, precum şi examenele medicale periodice pentru personal.

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știriIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


dcn.n-nxt.22