Candidat PSD la prezidențiale. Eugen Teodorovici explică de ce a intrat în lupta din partid

Ministrul de Finanțe Eugen Teodorovici a confirmat candidatura pentru desemnarea prezidențiabilului PSD, duminică, după ce cu o zi înainte premierul Viorica Dăncilă a declarat că săptămâna viitoare vor începe sondajele interne, lista rămânând deschisă până în acel moment.

”Da, mi-am exprimat deschiderea pentru a participa la competiția internă în PSD pentru desemnarea celui mai potrivit candidat la alegerile prezidențiale. Da, m-am gândit că a sosit momentul să aducem cu adevărat unitate într-o societate dezbinată și mai mult echilibru într-o civilizație care ezită uneori să-și manifeste credința în valorile moștenite, de teamă a nu fi catalogată drept neevoluată și nevizionară. Da, pentru că m-am hotărât să arăt că sunt soluții la problemele cu care ne confruntăm și că este de datoria noastră, a politicienilor în primul rând, să trecem de la vorbe la fapte. Da, pentru că vreau să arăt că un președinte poate să facă, nu doar să vorbească sau doar să tacă”, a scris Eugen Teodorovici pe Facebook.

De ce a decis să candideze 

Eugen Teodorovici a adăugat că va candida pentru ”a face ceva pentru România și pentru destinul poporului”.

”Da, pentru că nu este doar despre a candida sau nu, despre a câștiga sau nu o competiție, ci este despre a face ceva pentru România și pentru destinul poporului căruia îi aparțin, așa cum am făcut mereu. Este despre un popor care trebuie să-și recâștige credința, speranța și valorile care l-au consacrat de-a lungul istoriei sale milenare. Dar și despre aceia care își asumă și victoria, și înfrângerea, care au dovedit că se poate face chiar acolo unde, cei care critică, au arătat că doar vorbesc și pentru care România este viitorul asumat și nu doar țara pe care o reprezintă la un moment dat. Da, pentru că am și eu o convingere... Convingerea că România va continua să crească în Europa și în lume, cu mai multă speranță, încredere și respect.”, a adăugat ministrul de Finanțe.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat sâmbătă, la Neptun, că sondajele vor fi demarate săptămâna viitoare, iar listele sunt până în acel moment deschise.

Viorica Dăncilă spune că sondajele vor fi demarate săptămâna viitoare, așa că mai este timp să își anunțe și alți colegi intenția de a fi testați.

Până în acest moment, social democrații: Șerban Nicolae, Eugen Teodorovici și Liviu Pleșoianu au anunțat că intenționează să intre în cursa pentru desemnarea prezidențiabilului PSD.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel