Când vin primii bani pentru Planul Naţional de Reziliență

Imagine de Bruno /Germany de la Pixabay
Imagine de Bruno /Germany de la Pixabay

Comisia Europeană estimează că prefinanțarea aferentă proiectelor din Planul National de Redresare și Reziliență va putea fi pusă la dispoziția statelor membre până în vara acestui an, în funcție de evoluțiile și eforturile statelor membre de a finaliza planurile naționale.

Ministrul finanțelor, Alexandru Nazare, a avut vineri, 8 ianuarie 2021, o videoconferință cu Johannes Hahn, comisarul european pentru buget și administrație.

Discuția a avut loc în contextul adoptării legislației orizontale aferente acordului asupra Cadrului Financiar Multianual 2021-2027 și pachetului de redresare Next Generation EU (NGEU), agreat în cadrul Consiliului UE în 17 decembrie. Din același pachet face parte și Decizia privind resursele proprii ale Uniunii Europene (ORD) pentru perioada 2021-2027, care va trebui ratificată de statele membre, potrivit propriilor prevederi constituționale, pentru a permite accesarea fondurilor aferente instrumentului NGEU.

În cadrul discuțiilor, comisarul Hahn a oferit mai multe detalii privind data când statele membre ar putea primi prefinanțarea. Conform acordului agreat între Consiliul UE și Parlamentul European, prefinanțarea reprezintă 13% din anvelopa financiară disponibilă pentru fiecare stat.

De asemenea, în cadrul discuțiilor s-a dezbătut și aspectul privind ocuparea posturilor din cadrul instituțiilor europene, conform criteriului geografic, la nivel de top și middle management. Cei doi oficiali au discutat, de asemenea, aspecte privind calendarul și principalele elemente ale noilor propuneri de resurse proprii, pe care Comisia Europeană intenționează să le prezinte până în iunie a.c, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel