Când nu ai timp, fă această salată de orez. Are doar 280 de calorii

Când nu ai timp, fă această salată de orez. Are doar 280 de calorii. Sursa - pixabay.com
Când nu ai timp, fă această salată de orez. Are doar 280 de calorii. Sursa - pixabay.com

Când ai puțin timp la dispoziție, nu trebuie să renunți la o masă gustoasă. Este suficient să știi rețeta potrivită și toată lumea va fi mulțumită. 

Salata rece de orez este perfectă pentru a fi servită în orice moment al zilei. Este un preparat excelent, pe care toată lumea îl va mânca cu plăcere.

Salata este atât de delicioasă încât nu îi puteți rezista. Datorită acestei salate excelente veți rezolva, în cel mai scurt timp, problema prânzului sau a cinei. De asemenea, salata este foarte ușoară, așa că, dacă urmați o dietă, nu va trebui să va gândiți prea mult la numărul de calorii.

Procedura de preparare este simplă, rapidă și intuitivă, fiind la îndemâna oricui. Timp de preparare - 15 minute, porții - 2, calorii - 280 pe porție.

Ingrediente:

40 de grame de orez fiert,

2 morcovi dați prin răzătoare,

1 castravete tăiat bucăți,

150 grame de porumb,

50 grame de brânză tăiată cubulețe,

o lingură de maioneză ușoară,

sare și piper după gust.

Pregătirea salatei

 

Mai întâi, puneți orezul fiert într-un bol. Adăugați morcovii, castraveții, porumbul, brânza, uleiul și maioneza. Asezonați salata cu sare și piper. Acum amestecați totul bine, astfel încât ingredientele să se lege bine și să aromatizeze corespunzător.

Focaccia rapidă din doi cartofi și două linguri de ulei. O felie are doar 140 de calorii

La final, transferați salata în farfurii, apoi aduceți-o pe masă și serviți. Poftă bună!

Gospodinele cu experiență nu aruncă niciodată apa, în care au spălat orezul. O folosesc la treburile casnice

Apa de orez este un remediu magic despre care mulți persoane nu au auzit.  Apa de spălat orez este unul dintre cele mai utile și ieftine produse de curățare. Din păcate, majoritatea gospodinelor o aruncă, fără să știe că o pot folosi la treburile casnice. 

Puține gospodine știu, dar apa rămasă după spălarea orezului poate fi folosită pentru a spăla vasele, blatul de lucru, oalele, dar și cearșafurile, care vor deveni incredibil de moi.

Cum se prepară apa de orez?

Pur și simplu înmuiați o cană de orez nefiert în două căni de apă și agitați până când soluția devine lăptoasă. Apoi strecoară amestecul de apă de orez, păstrând orezul spălat pentru rețeta ta preferată.

Adăugă lavandă în ceai. Iată cinci 5 motive pentru care trebuie să o faci

Orezul basmati sau orezul brun nu este potrivit pentru asta, deoarece are mult amidon. Pentru a folosi apa de orez ca agent de curățare, scufundați o cârpă curată în apa de orez. Cu această cârpă puteți șterge ușa cabinei de duș, aparatele electrocasnice, oalele și tigăile de cupru.

Secretul constă în faptul că apa de orez are amidon și este ușor acidă, ceea ce o face ideală pentru curățarea delicată a ceramicii, a sticlei, a oglinzilor, a metalului și a lenjeriei de pat.

Pe lângă curățare, apa de orez cu amidon este și un excelent balsam pentru haine.

BONUS. Nu se lipește și nu se arde: cum să gătești orezul într-o cratiță pe aragaz sau în cuptorul cu microunde  

Câtă apă este necesară pentru 1 pahar de orez și cum să-l gătești, află din acest articol. Pentru a găti orezul perfect, trebuie să-l clătiți în apă rece. Acest lucru va spăla tot amidonul de pe boabe. Cel mai bine este să clătiți orezul de 5 ori până când apa devine limpede. În mod ideal puteți folosi o sită pentru acest proces.

Se crede că la o măsură de orez trebuie să se folosească două măsuri de apă, dar acest lucru nu este în întregime adevărat. Trebuie să aveți în vedere tipul de orez și instrucțiunile de pe ambalaj. 

Dovlecei pane cu sos de usturoi, plin de aromă. De azi, doar așa îi veți găti

Orezul se fierbe într-o oală cu fundul gros. Tehnologia este simplă: puneți apa la fiert cu sare, apoi se adaugă orezul și se amestecă. Când apa începe să fiarbă, reduceți focul la minim și acoperiți oala cu un capac. În timpul procesului de gătire, nu ridicați capacul și nu amestecați orezul.

Vorbind despre cât de mult să gătiți orez, este important să luați în considerare aspectul său:

orezul alb - 20 de minute;

orezul brun  - 40 de minute;

orezul sălbatic - 40-60 de minute.

Cheesecake fără coacere cu cremă de brânză. Un desert cremos, perfect pentru o cină în familie

La final, când orezul este gata, se oprește focul. Orezul se lasă să stea în oală încă 10-15 minute. Dacă a rămas apă în tigaie, atunci o puteți scurge sau acoperi tigaia cu un prosop uscat, care va absorbi umezeala rămasă.

Dacă sunteți interesat de cum să gătiți orez într-o tigaie, este important să folosiți una cu laturi înalte, iar diametrul acesteia ar trebui să fie de 24 cm. Tehnologia de gătit este aceeași, dar boabele de orez trebuie mai întâi prăjite în ulei vegetal timp de 1-2 minute. Apoi adăugați apă și gătiți-l ca și în cazul unei cratițe.

Cea mai delicioasă salată de castraveți: este gata în 10 minute și dispare de pe masă imediat

Cum să gătești orez pufos în cuptorul cu microunde

O altă opțiune pentru gătirea orezului este utilizarea unui cuptor cu microunde. Trebuie să turnați orezul într-un recipient adecvat, astfel încât cerealele să ocupe maxim 1/3 din volumul vasului. În continuare, turnați apă și adăugați condimente.

Porniți cuptorul cu microunde la putere maximă și setați timpul de gătire: pentru orez alb - 15-20 minute; pentru cel brun și cel sălbatic - 20-25 de minute.

Indiferent de tipul de orez, după gătire, trebuie să amestecați cerealele și să le lăsați încă 5-10 minute în cuptorul cu microunde oprit. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel