Cea mai delicioasă salată de castraveți: este gata în 10 minute și dispare de pe masă imediat

Cea mai delicioasă salată de castraveți. Sursa - Pexels
Cea mai delicioasă salată de castraveți. Sursa - Pexels

Cu siguranță nu ați încercat această salată de castraveți niciodată, de aceea vă sugerăm să o preparați. Este delicioasă.

 

   

Ingrediente:


castraveți - 500 grame,
oțet de orez - 1 linguriţă,
sos de soia - 2 linguri,
sos dulce chili - 2 linguri,
zahăr - 1 lingură,
ulei (măsline sau susan) - 1 lingură,
coriandru - după gust,
usturoi 2 căței,
sare după gust,
semințe de susan.

 

Rețeta pas cu pas

 

 
Dimensiunea și forma castraveților nu contează. Castraveții trebuie zdrobiți cu un cuțit. Apăsați cu un cuțit pe legumele spălate pentru a le sparge.  Apo bucățile zdrobite se taie. Puneți castraveții tăiați într-un recipient, adăugați sare și amestecați. Între timp ocupați-vă de sos.

Paste la cuptor cu dovleac și nucă: o rețetă delicioasă de toamnă

Tocați mărunt usturoiul și coriandrul. Puneți usturoiul și verdeața într-un recipient pentru sos și adăugați sosul de soia, oțetul de orez, zahărul, uleiul și ingredientul secret - sosul dulce de chili. 

Dacă nu aveți sos dulce de chili, îl puteți înlocui cu mai mult zahar și puțin ardei iute. Se amestecă până se dizolvă zahărul. Castraveții vor copia complet gustul sosului, așa că asigurați-vă că gustați sosul și îl completați după gustul dumneavoastră. 

Lasagna leneșă. Este bestial de bună și simplu de făcut. Și un copil s-ar descurca

Acum scurgeți apa lăsată de castraveți, asezonați-i cu sosul preparat și amestecați. Înainte de a-i  servi pe masă, îi puteți stropi cu susan. Salata poate fi servită imediat. Este extrem de gustoasă și se prepară repede. Poftă bună.

 

BONUS. Carne de pui, înăbușită în borcan. O rețetă ușoară pentru o cină senzațională 

 

Carnea de pui este un produs popular în bucătărie. Unora le place carnea friptă, unii o preferă  fiartă, iar altora - înăbușită. Există sute de rețete pentru a găti această carne delicioasă și fragedă. 

Vă prezentăm un mod original de a pregăti carnea de pui. Pentru a face acest fel de mâncare uimitor, veți avea nevoie de un borcan obișnuit de sticlă și carne de pui. Încercați rețeta, deoarece o să vă placă rezultatul.

Ingrediente:

un pui,

boia, sare, piper negru, praf de usturoi uscat - după gust,

ceapă - 3 bucăți,

frunze de dafin - 3 bucăți.

 

Prepararea

 

Puiul se spală și se porționează. Dacă ați cumpărat separat pulpe de pui, aripi și ciocănele nu trebuie să le tăiați.

Scoateți pielea, dar nu o aruncați. Puneți carnea de pui într-un castron și frecați-o cu sare, piper, boia și praf de usturoi uscat. Lăsați carnea la marinat 20-30 de minute.

În timp ce puiul se marinează, spălați un borcan de sticlă de 3 litri și ștergeți-l. Tăiați ceapa în jumătăți de rondele. Transferați puiul în borcan, alternând un strat de ceapă cu un strat de carne. Adăugați frunzele de dafin. Deasupra, puneți pielea de pui. 

Acoperiți gura borcanului cu folie de staniol și puneți-l în cuptorul rece. Porniți cuptorul la 180 de grade și coaceți puiul aproximativ 1,5-2 ore.

Zeama rezultată poate fi folosită pentru a face o tocăniță de cartofi. Puiul parfumat la borcan este gata! Serviți carnea cu salată sau cu garnitura preferată. Poftă bună!

 

BONUS. Ketchup de casă. Ce produse să adaugi pentru a-l face mai aromat și mai bogat. Rețeta simplă

 

Sosul natural completează perfect carnea și alte feluri de mâncare. Multe dintre sosurile preferate de majoritatea dintre noi pot fi preparate acasă. 

Sosul natural din roșii este grozav pentru a fi fi pregătit pentru iarnă. Secretul aromei și al gustului bogat al sosului sunt condimentele, perfect asortate.

Cu această rețetă, ketchup-ul va fi delicios și poate fi preparat cu ușurință acasă. Un astfel de sos nu diferă deloc de unul achiziționat, cu excepția faptului că este preparat din produse naturale fără utilizarea diverșilor aditivi.

 

Ingrediente pentru 1,5 litri de ketchup:

suc de roșii - 3 litri,

zahăr - 130-150 grame,

sare - 20 grame,

un amestec de boabe de piper - un sfert de linguriță,

boabe de ienibahar - 2 bucăți,

scorțișoară - un sfert de linguriță,

coriandru - 4-5 bucăți,

boia de ardei măcinată - 1 linguriță,

oțet 9% - 1,5 lingură,

usturoi - o căpățână (opțional)

 

Metoda de gătire

 

Pentru a pregăti ketchup-ul, ar trebui să alegeți roșii coapte și fără nicio deteriorare. În primul rând, trebuie spălate și tocate cu un blender. Treceți, apoi, piureul de roșii printr-o sită pentru a elimina semințele. Se toarnă sucul de roșii pregătit într-o cratiță și se aduce la fierbere. 

Supă parfumată de ciuperci cu brânză: cu siguranță vei mai cere o porție

După ce a început să fiarbă, reduceți focul la mediu și gătiți până când volumul de suc scade la jumătate. După aceea, adăugați zahăr în proporție de 100 grame la un litru de ketchup, sare după gust, condimente.

Reduceți focul și fierbeți ketchup-ul încă 10-15 minute. La sfârșitul gătitului, adăugați oțet în proporție de 1 lingură la 1 litru de ketchup gata preparat. Opțional, puteți adăuga și usturoi. Turnați ketchup fierbinte în borcane spălate și uscate, Închideți-le cu capace. Răsturnați borcanele pline cu gura în jos, acoperiți-le cu o pătură și lăsați-le așa până se răcesc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel