Focaccia rapidă din doi cartofi și două linguri de ulei. O felie are doar 140 de calorii

Focaccia rapidă din 2 cartofi și 2 linguri de ulei. O felie are doar 140 de calorii. Sursa - pixabay.com
Focaccia rapidă din 2 cartofi și 2 linguri de ulei. O felie are doar 140 de calorii. Sursa - pixabay.com

Ai gustat vreodată focaccia preparată din cartofi? Este o alternativă foarte bună și super crocantă la rețeta tradițională de focaccia.

Se face foarte ușor și rapid și are un parfum care te va cuceri. Vei dori să o guști imediat ce s-a copt. Iată ingredientele de care ai nevoie pentru a pregăti acest deliciu, care poate fi împărțit în 8 felii a câte 140 de calorii fiecare.

Focaccia de cartofi. Ingrediente:

200 grame de făină,

1 linguriță de praf de copt,

1 linguriță de sare,

300 grame de cartofi,

350 ml apă,

2 linguri de ulei de măsline

Pentru decor:  

rozmarin proaspăt.

Metoda de preparare

Cartofii se curăță de coajă și se taie în felii foarte subțiri. Pune apa într-un bol, adaugă sare și ulei de măsline și amestecă. 

Integrează, treptat, făina și praful de copt, amestecând energic cu un tel. Trebuie să obții o compoziție fără cocoloașe. 

Adaugă bere în aluatul de pâine și bucură-te de rezultat! O rețetă rapidă și savuroasă

Încorporează feliile de cartofi și amestecă cu o lingură. Aluatul obținut se pune într-o tavă de copt, tapetată cu hârtie pergament.

Aluatul se întinde bine în tavă și se asezonează cu rozmarin mărunțit. Coace focaccia timp de 40 de minute la o temperatură de 180 de grade. Când este gata, o poți servi imediat la masa: va fi delicioasă și foarte crocantă. Poftă bună!

Vezi și:

Focaccia crocantă cu ceapă. Nu ai mâncat niciodată ceva mai bun

Focaccia cu ceapă se face simplu și foarte rapid. Făcută din puține ingrediente, ușor de găsit în orice bucătărie, focaccia va fi foarte crocantă și irezistibilă. Nu poate să nu mulțumească pe toată lumea.

Focaccia cu ceapă. Ingrediente: 

550 de grame de ceapă,

sare și piper, după gust,

100 de grame de făină,

2 linguri de parmezan ras,

100 grame de mălai,

ulei de măsline extravirgin,

o jumătate de pahar cu apă

Pregătirea

În primul rând, ceapa se curăță, se taie felii subțiri, care se pun într-un castron mare cu apă și sare.  Lăsă feliile de ceapa să se odihnească aproximativ 2 ore.

După ce timpul a expirat, scurge feliile de ceapă și transferă-le într-un bol curat. Adăugă un strop de ulei în bol, un praf de sare și puțin piper. În acest moment, amestecă bine și adăugă parmezanul ras.

Maioneză de casă fără ulei. Este foarte ușoară și are doar 30 de calorii

Apoi adaugă, puțin câte puțin, cele două făini, continuând să amesteci bine. În timp ce frămânți, adaugă și puțină apă, până aluatul obține o consistență densă.

O tavă de copt se tapetează cu pergament. Unge hârtia cu ulei și întinde aluatul. Pentru ca focaccia să fie crocantă, unge aluatul cu ulei.

Rămâne doar să pui tava în cuptor și să gătești la 200 de grade timp de 10 - 15 minute. Savurează focaccia crocantă alături de toată familia. Poftă bună!

Vezi si:

Cartofi prăjiți în cuptor, fără nicio picătură de ulei. Sunt delicioși, datorită unui ingredient secret

Tuturor ne plac cartofii de la fast-food și dorim să-i facem exact și acasă. Dar, de obicei, suntem dezamăgiți: cartofi prăjiți acasă nu sunt la fel ca cei de la restaurantul preferat.

Majoritatea gospodinelor prăjesc cartofii într-o cantitate mare de ulei, pentru a forma o crustă crocantă. Dar, puteți face un preparat mai sănătos, eliminând uleiul din rețetă și folosind albușul de ou. Astfel, cartofii vor fi crocanți și gustoși, iar condimentele le vor da o notă picantă.

Ingredientele de care aveți nevoie:

cartofi - 5-7 bucăți;

albuș de ou - 2 bucăți;

sare,

boia măcinată,

piper negru și ienibahar măcinat.

Metoda de gătire

Curățați cartofii și tăiați-i pai de cel mult 1 cm grosime. Bateți albușurile cu sare până se omogenizează. Adăugați condimentele. Puneți cartofii pai într-un castron adânc și adăugați albușurile bătute spumă. Amestecați.

O cină delicioasă, preparată dintr-un dovlecel și un cartof: o mâncare sățioasă și plină de vitamine

Scurgeți excesul de albuș din cartofi. Tapetați o foaie de copt cu pergament. Întindeți cartofii într-un strat subțire și uniform. Coaceți cartofii în cuptorul preîncălzit la 200-220°C, timp de 7-10 minute. Scoateți apoi hârtia de copt și lăsați cartofii în cuptor până se rumenesc. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel