Călin Popescu Tăriceanu, în contradicție cu Gabriel Oprea, privind taxarea marilor averi

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, consideră că nicio formațiune politică din coaliția aflată la putere nu ar trebui să-și facă agenda proprie privind proiectul bugetului pe 2015, în contextul în care liderul UNPR, Gabriel Oprea, a anunțat, marţi, că partidul său dorește taxarea marilor averi. 

După şedinţa parlamentarilor din formaţiunea pe care o conduce, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, marți, că "nu agreează" propunerea UNPR privind taxarea marilor averi.

"Aşa cum este ea formulată, nu înţeleg exact la ce se referă - este vorba de venituri, este vorba despre ceea ce constituie averea reprezentată de proprietăţi? S-ar putea să ne trezim cu impozitarea marilor averi în situaţia în care unii nu vor avea bani să plătească taxele şi vor trebui să îşi vândă averile. Putem să ne gândim la tot felul de variante. Nu spun că este o soluţie bună, nu agreez această idee", a spus Tăriceanu, citat de Mediafax.

Întrebat dacă suprataxarea marilor averi s-ar putea regăsi în proiectul bugetului pe anul 2015, Tăriceanu a replicat: "Mă îndoiesc. (...) E o propunere de care am auzit astăzi, de fapt o revenire. Nu ştiu dacă a fost prinsă în buget. Cred că e bine ca aceste discuţii să fie făcute, în prealabil, în coaliţie, şi să nu ne facem fiecare agenda proprie".

UNPR vrea taxarea marilor averi. Vezi de la ce plafon vor fi taxați românii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel