Călin Popescu Tăriceanu desființează Strategia de Apărare a lui Klaus Iohannis. "În forma asta, nu putem să votăm"

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, susține că Strategia Națională de Apărare a Țării, trimisă Parlamentului de președintele Klaus Iohannis, cuprinde concepte preluate de la Traian Băsescu și duce la golirea de conținut a activității Guvernului.

"Strategia națională de securitate cuprinde, pe lângă conceptele tradiționale, o serie de concepte preluate de la președintele Băsescu, potrivit cărora în securitatea națională intră toate celelalte domenii: mediu economic, energie, dezvoltare durabilă, sănătate, educație, protecție socială, agricultură, tot", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, potrivit stenogramei ședinței comune a Birourilor permanente ale Senatului și Camerei Deputaților din data de 15 iunie, scrie Agerpres.

"Prin urmare, avem de-a face cu două lucruri care se întâmplă simultan: transferul acestor atribuții, care sunt de resortul Guvernului, la Președinție, în cadrul Strategiei de securitate națională, și, evident, golirea de conținut a activității Guvernului, cu alte cuvinte trecerea către o republică prezidențială. Adică, dincolo de problema de securitate națională, față de care am toată sensibilitatea, într-un mod 'subtil', se merge pe această idee de consolidare a puterii prezidențiale, spuneam, trăsătură de bază a mandatului președintelui precedent", a explicat președintele Senatului.

Strategia Națională de Apărare a Țării. Traian Băsescu-Klaus Iohannis, diferență majoră

Călin Popescu Tăriceanu este de părere că "în forma asta nu putem să votăm, chiar dacă a făcut obiectul unor discuții și consultări la Cotroceni, și sigur că vă asumați o responsabilitate politică majoră dacă acceptați ca strategia să fie aprobată în acești termeni". 

Președintele Klaus Iohannis va vorbi luni în plenul reunit al Parlamentului despre Strategia Națională de Apărare a Țării. Comisiile de apărare din Camera Deputaților și Senat au avizat favorabil pe 17 iunie Strategia Națională de Apărare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel