Strategia Națională de Apărare a Țării. Traian Băsescu-Klaus Iohannis, diferență majoră

În propunerea de suspendare a fostului președinte Traian Băsescu apărea o mențiune care face diferența majoră dintre fostul președinte și actualul președinte Klaus Iohannis.  

Printre motivele care au stat la baza propunerii de suspendare a lui Traian Băsescu din 2007, s-a numărat acela că "în calitate de Preşedinte al României nu a prezentat în Parlament strategia naţională de apărare a ţării, aşa cum era obligat prin prevederile Legii nr.473/2004". În cazul primului mandat al lui Traian Băsescu, deși fusese ales în 2004, Strategia Națională de Apărare a țării a fost adoptată în 2008, la doi ani după adoptarea în CSAT. Potrivit legii, Traian Băsescu trebuia să prezinte Legislativului strategia la mijlocul anului 2005. 

Klaus Iohannis, președinte în funcție, a făcut promisiunea că în maximum șase luni va înainta Parlamentului Strategia Națională de Apărare a Țării. Președintele s-a consultat cu toate partidele parlamentare și a ținut o conferință de presă după ce forma finală a Strategiei Națională de Apărare a fost discutată în Consiliul Suprem de Apărare a Țării. Strategia Națională de Apărare a fost înaintată Parlamentului, în luna iunie, la mai puțin de șase luni de la alegerile prezidențiale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel