Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 9 aprilie 2020

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 9 aprilie 2020. Pe data de 9 aprilie, este prăznuit Sfântul Eupsihie.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 9 aprilie 2020. Eupsihie s-a născut într-o familie de nobili creştini. În timpul domniei lui Iulian Apostatul, pe când întâistătător al Bisericii din Cezareea era Sfântul Vasile cel Mare, Eupsihie avea să se căsătorească cu o tânără nobilă, scrie crestinortodox.ro.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 9 aprilie 2020. Chiar în timpul cununiei, un cortegiu format din păgâni a trecut prin apropiere. Eupsihie a intrat în templul spre care se îndrepta cortegiul, unde au dărâmat statuile, aducând mari stricăciuni templului.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 9 aprilie 2020. Astfel, împăratul Iulian Apostatutl a poruncit ca vinovaţii să fie decapitaţi, ca mulţi creştini să fie recrutaţi în armată şi ca toţi să plătească tributuri exorbitante faţă de împărăţie. De asemenea, acesta a mai dispus reconstruirea imediată a templului pe cheltuiala tuturor creştinilor.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 9 aprilie 2020. Eupsihie, fiind prins de persecutori, a fost legat de un copac şi torturat cu sălbăticie și apoi decapitat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel