Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 8 mai 2019. Minunea care are loc în fiecare an

Ema Apostu / 07 mai 2019 / 16:17 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 8 mai 2019. Pe data de 8 mai, este prăznuit Sfântul Apostol şi Evanghelist Ioan.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 8 mai 2019. Sfântul Apostol şi Evanghelist Ioan este prăznuit în Biserica Ortodoxă pe 26 septembrie (ziua trecerii sale la cele veşnice) şi pe 8 mai (pomenirea minunii ce se petrece la mormântul său).

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 8 mai 2019. În ziua de 8 mai a fiecărui an, din acest mormânt se ridică o pulbere pe care locuitorii de acolo o numesc mâna, ce vindecă pe cei bolnavi.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 8 mai 2019. Sfântul Ioan Evanghelistul era cel mai tânăr dintre cei Doisprezece Apostoli. Ioan a fost unul din Apostolii cei mai apropiaţi ai Domnului Iisus, scrie crestinortodox.ro. Este ucenicul căruia Iisus Hristos, când era răstignit pe Cruce, i-a încredinţat pe Preacurata Sa Maică. După învierea lui Iisus, Ioan a fost primul apostol care a cercetat mormântul gol.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 8 mai 2019. După moartea Maicii Domnului, Sfântul Apostol Ioan a mers la Efes, în Asia, propovăduind credinţa lui Iisus. Din porunca lui Domitian împăratul (81-96), "Apostolul dragostei" a fost surghiunit în insula Patmos şi acolo a vieţuit multă vreme. Tot acolo a scris şi Evanghelia sa, cele trei Epistole şi cartea Apocalipsei.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24