Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 22 noiembrie - Dezlegare la ulei și vin

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 22 noiembrie - Dezlegare la ulei și vin. Pe data de 22 noiembrie, sunt prăznuiți Sfinții Apostoli Filimon, Onisim si Arhip, și Sfânta Cecilia.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 22 noiembrie - Dezlegare la ulei și vin. Sfinţii Apostoli Filimon, Onisim şi Arhip au trăit pe vremea împăratului Nero. Au fost ucenici ai Sfântului Apostol Pavel şi au pătimit pentru Hristos în Kolasia. Din Sinaxar aflăm că pe când îşi înălţau rugăciunile către Dumnezeu în sfânta biserică, împreună cu alţi creştini, au năvălit asupra lor închinătorii de idoli, scrie crestinortodox.ro.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 22 noiembrie - Dezlegare la ulei și vin. Sfântul Arhip a fost bătut aspru şi străpuns cu cuţite peste tot trupul. Sfântul Filimon a fost bătut fără milă până a murit. Sfânta Apfia a fost ucisă cu pietre şi în astfel de munci au trecut sfinţii către Dumnezeu.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 22 noiembrie - Dezlegare la ulei și vin. Sfânta Muceniţă Cecilia s-a născut la Roma. Făcând jurământul fecioariei înaintea lui Dumnezeu, Sfânta Cecilia a îmbrăcat cămaşa aspră, semnul nevoinţelor. Părinţii au obligat-o la căsătoria cu păgânul Valerian, care a mers la Episcopul Urban şi s-a botezat. Valerian, mai târziu, l-a adus la Hristos şi pe fratele lui, Tiburtie. Apoi fraţii au fost ucişi pentru credinţa lor.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 22 noiembrie - Dezlegare la ulei și vin. Sfânta Cecilia i-a îngropat şi a fost adusă la judecată şi a fost osândita la moarte prin tăierea capului. Călăul a lovit-o de trei ori cu sabia peste gât, fără să o poată ucide. Ea doar s-a rănit, iar din rănile au sângerat foarte mult. Sfintele ei moaşte se afla la Roma, în biserica închinată ei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel