Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 19 februarie 2021

Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 19 februarie 2021. Pe data de 19 februarie, sunt prăznuiți Sfinţii Apostoli Arhip, Filimon şi soţia sa, Apfia, Sfânta Muceniţă Filoteia.

Sfinţii Apostoli Arhip, Filimon şi soţia sa, Apfia au trăit în vremea împăratului Nero. Sfântul Arhip a fost episcop în cetatea Colose, din Frigia. Sfântul Filimon a fost convertit la creştinism de Sfântul Apostol Pavel, şi în casa lui se adunau creştinii pentru a participa la rugăciunea comună, scrie crestinortodox.ro. Sfânta Apfia, soţia lui Filimon, rânduia biserica din casa ei.

Arhip, Filimon şi Apfia au fost prinşi în biserică de păgâni, şi au fost duşi înaintea ighemonului Artocles. Arhip refuza să jertfească idolilor, fapt pentru care va fi îngropat până la brâu şi ucis cu pietre. Sfinţii Filimon şi Apfia au fost supuşi la multe chinuri, până au murit.

Sfânta Muceniţă Filoteia s-a născut în Atena, în anul 1522. După trei ani de căsătorie, soţul ei a murit iar ea a hotărât să intre în monahism. A înfiinţat o mănăstire de maici cu hramul Apostolului Andrei Cel Dintâi Chemat. Aici îi va adăposti pe creştinii care nu au lepădat credinţa în Hristos şi urmau a fi omorâţi. Este bătută de turci şi amentintata cu moartea în cazul în care nu va renunţa la credinţa în Hristos.

Surorile mănăstirii au luat trupul însângerat al sfintei muceniţe şi l-au dus la Kalogreza, unde au făcut trecerea ei către cele veşnice la 19 februarie 1589.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy