Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 7 februarie 2019

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 7 februarie. Pe data de 7 februarie, credincioșii îl prăznuiesc pe Sfântul Partenie.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 7 februarie. Sfântul Partenie s-a născut în Melitopole şi a trăit în secolul al IV lea. Este înzestrat de Dumnezeu cu darul de a alunga demonii şi a vindeca pe om de orice boală. Este hirotonit preot de Preasfinţitul Filip, episcopul Melitopoliei şi episcop al Lampsacului, de Ahile mitropolitul Cizicului.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 7 februarie. L-a întâmpinat în drum un om pe care-l lovise în obraz un taur cu cornul, încât i-a scos ochiul, pe care îl ţinea cu mâna lui tremurândă. Sfântul, luându-l cu mâna l-a pus la locul lui şi cu apă spălându-l, în trei zile l-a tămăduit desăvârşit, scrie creștinortodox.ro.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 7 februarie. Minuni

„A venit într-una din zile la dânsul un om, având în sine un duh necurat - care de multă vreme locuia într-însul. Dar apropiindu-se de omul lui Dumnezeu, adică de Partenie, i-a făcut plecăciune, iar sfântul, cunoscând că într-însul este duhul necurat, nu i-a răspuns; diavolul, tulburându-se în om, a zis sfântului: "Fiindcă am dorit să te văd, pentru aceea ţi-am făcut plecăciune, iar tu de ce nu mi-ai răspuns?"

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 7 februarie. Sfântul Partenie i-a zis: "Iată, m-ai văzut". Diavolul a zis: "Te-am văzut şi te-am cunoscut". Grăit-a sfântul: "Dacă m-ai văzut şi m-ai cunoscut, atunci ieşi de la zidirea lui Dumnezeu". Zis-a lui diavolul: "Rogu-mă ţie, nu mă izgoni din lăcaşul meu, în care de atâta timp locuiesc".

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 7 februarie. Sfântul i-a zis lui: "Îţi dau eu un loc unde să mergi". Zis-a lui diavolul: "Mi se pare că îmi vei zice să mă duc în porci". Grăit-a lui sfântul: "Ba nu, îţi voi da ţie un om, în care intrând să locuieşti, dar numai din acesta acum să ieşi". Diavolul, plecându-se la nişte cuvinte ca acestea, cerea să-şi câştige făgăduinţă de la dânsul.

Calendar Creștin Ortodox. Sărbătoare 7 februarie. Atunci Sfântul Partenie, deschizându-şi gura, a zis: "Iată, eu sunt omul, intra şi locuieşte în mine". Iar diavolul, că de foc arzându-se, i-a strigat: "Vai mie, în bun vas locuind eu, după atâta timp mă izgoneşti. Mare rău îmi vei face de voi intra în tine. Cum voi putea să intru în casa lui Dumnezeu?" Acestea zicându-le diavolul, a ieşit din om şi s-a dus în locuri pustii şi neumblate, iar omul acela a rămas sănătos, prin darul lui Hristos şi laudă pe Dumnezeu".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel