Călătorii gratuite în Wroclaw, pentru pasagerii care au asupra lor cărţi scrise de Olga Tokarczuk

Transportul în comun din oraşul polonez Wroclaw a devenit gratuit pentru orice pasager care are asupra lui o carte scrisă de Olga Tokarczuk, o romancieră recompensată joi cu premiul Nobel pentru literatură, care s-a declarat de mai multe ori extrem de ataşată de acest oraş din sud-vestul Poloniei, a anunţat vineri Municipalitatea locală, citată de AFP.

'Imediat după ce am aflat, joi, vestea despre atribuirea premiului Nobel scriitoarei Olga Tokarczuk, am vrut să împărtăşim această bucurie cu toţi locuitorii oraşului nostru, unde ea a devenit recent cetăţean de onoare', a declarat Przemyslaw Galecki, directorul biroului de presă din cadrul Primăriei din Wroclaw. 'Până duminică, inclusiv, fiecare pasager care are asupra lui o carte sau un e-book al Olgăi Tokarczuk poate să călătorească gratuit cu transportul în comun din oraşul nostru', o localitate cu 650.000 de locuitori, unde scriitoarea locuieşte de mai mulţi ani, în alternanţă cu perioadele pe care le petrece în satul Krajanow, situat în apropiere de graniţa ceho-poloneză, a adăugat acelaşi oficial din Wroclaw.

Olga Tokarczuk, activistă de stânga, pro-europeană, ecologistă şi vegetariană, criticată cu regularitate de conservatorii naţionalişti aflaţi la putere în Polonia, consideră că Wroclaw este 'unul dintre cele mai frumoase şi mai importante oraşe ale Europei', potrivit declaraţiilor sale din luna iunie, în timpul ceremoniei prin care a primit titlul de cetăţean de onoare al acestei localităţi. Premiul Nobel pentru Literatură a fost atribuit scriitoarei poloneze pentru ediţia 2018, amânată cu un an după scandalul de agresiune sexuală în care a fost cuprinsă Academia Suedeză. Tot joi, premiul Nobel pentru Literatură pe anul 2019 a fost decernat scriitorului austriac Peter Handke, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel