Câine din rasa Akita Inu, abandonat: "Familia a renunțat la el de frică să nu le mănânce copilul"

Sursa foto: Facebook Costica Popa
Sursa foto: Facebook Costica Popa

Un câine din rasa Akita Inu a fost abandonat de familia sa într-un adăport public din Arad.

"Akita Inu, unul dintre cei mai loiali câini a ajuns în adăpostul public din ARAD. Familia care l-a deţinut, până acum, a renunţat la el de frică să nu le mănânce copilul. România te iubesc !", a scris un internaut pe Facebook, postând imaginea cu animalul în lanț.

Oamenii au reacţionat în număr mare faţă de decizia celor care l-au abandonat.

"Vă dați seama încotro ne îndreptam dacă și câinii de rasa ajung în adăpost? Jale!", "Unde or fi auzit ăștia că Akita mănâncă copii! Probabil, cățelul și-ar fi dat viața pentru copilul lor", "Eu am Akita Inu şi sunt cei mai buni câini, cei mai loiali, cei mai ascultători! Cum îi creşti aşa îi ai. Ca orice animal", au fost câteva dintre comentariile oamenilor.

În cele din urmă, animalul a fost adoptat de o nouă familie.

Despre rasa Akita INU

Câinele din rasa Akita INU posedă osătură solidă şi un corp robust, cu o lungime mai mare decât înălţimea sa.  Această rasă poseda multă energie şi are un mers vioi, potrivit pet.veterinarul.ro. Este un camarad de vânătoare excelent, dând dovadă de un instinct de pază puternic, iar blana sa impermeabilă îl protejează de condiţiile dure de climat. 

Akita Inu este un câine obedient faţă de stăpân şi întotdeauna atent. Deşi animalul este puţin încăpăţânat şi cu tendinţa de dominare, se va comporta corespunzător sub îndrumarea unui dresor profesionist. Totuşi, unii Akita arată semne de agresiune faţă de alţi câini şi se simt intimidaţi în jurul străinilor.

Câinii din rasa Akita poseda o combinaţie unică de demnitate, curaj, atenţie şi iubire faţă de familia lor adoptivă. Este extraordinar de afectuos şi loial în relaţia cu membrii familiei şi cu prietenii acesteia.

Este considerat o "comoară naționala" a Japoniei. Hachiko, cel mai onorat câine Akita, îşi aştepta stăpânul în fiecare zi la gară pentru a-l acompania acasă. Chiar şi după moartea stăpânului, acesta a continuat cu rigurozitate să-l aştepte la gară zilnic, timp de nouă ani. După moartea lui Hachiko, pe 8 Martie 1935, o statuie a fost construită pentru a-I comemora loialitatea; tot în acest loc se organizează anual şi o ceremonie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel