Câți bani s-au cheltuit pentru deplasările externe în 2015

În anul 2015, deputații au cheltuit două milioane de lei pe deplasările externe. Deși s-au plimbat în SUA, Mexic sau Japonia, aceștia nu au dat nicio socoteală pentru banii cheltuiți, așa cum prevăd reglementarile legale in vigoare. Cea mai scumpă deplasare au făcut-o cinci deputaţi în Vietnam. Au cheltuit 120 de mii de lei în zece zile, informează B1 TV.

În luna februarie, Valeriu Zgonea, a cheltuit aproape 30.000 de lei pentru o deplasare de patru zile în Israel, însă scopul nu se știe scopul acelei călătorii.

Într-o vizită de opt zile în SUA, în luna septembrie, Mircea Lubanovici a cheltuit peste 31.000 de lei.
Cea mai mare suma cheltuită într-o deplasare externă făcută anul acesta a fost de 121.000 de lei. Cinci deputați, Ioan Stan, Ionel Palăr, Dumitru Oprea, Bogdan Ciucă şi Gheorghe Marin, au mers în luna aprilie în Vietnam pentru zece zile. Întrebat care a fost scopul vizitei, social democratul Ioan Stan a oferit o explicaţie fără noimă.

"Dezvoltarea durabilă a fost atunci și am participat la schimbările climaterice și astea", a spus acesta.
Și liberalii Viorica Marcu și Ion Cristinel Marian au făcut o deplasare în SUA unde au cheltuit peste 40.000 de lei în luna martie.

Alte 60.000 de lei au fost cheltuiți de doi deputați în luna iunie, pentru o vizita de trei zile în Japonia. Nici ei n-au găsit timpul necesar să prezinte informarea cu privire la modul în care au cheltuit banul public.

În total, deputații au cheltuit anul acesta, până în luna octombrie, peste două milioane de lei. Nu se știe ce s-a întâmplat ulterior, pentru că pe site-ul Camerei nu mai apare nicio informație în legătură cu deplasările externe.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel