Buzăianu, despre deschiderea bisericilor în pandemie: Vorbesc cu cei sinceri

Radu Buzăianu
Radu Buzăianu

Radu Buzăianu a vorbit despre noaptea de Înviere, în contextul pandemiei.

„Eu nu cred că duminică bisericile ar trebui deschise. În noaptea de Înviere e o aglomerație făcută din tot felul de oameni în condiții normale.

De Înviere se înghesuie la Biserică și oameni care n-au nicio legătură cu ce se întâmplă acolo. Dar caută și ei să se raporteze cumva la Paște. Își pun și urechiușe de iepuraș. E o zbatere de a găsi un loc în sărbătoare și a celor care trăiesc într-o adversitate cu Hristos.

Ce vreau să spun e că, dacă de obicei la Înviere se înghesuie tot felul de oameni, vă dați seama ce ar fi fost acum, după atât stat in casă, dacă s-ar da acest prilej. Ar fi un dezastru. Datul prilejului acestui dezastru îmi ridică suspiciuni în legătură cu motivele care îi determină pe cei cu campania asta. A lăsa la liber oamenii de Paște să umble pe străzi e o imposibilitate.

Văd că între ai mei, între ortodocși, e această campanie, a unora dintre ei, cu deschisul bisericilor. Unii au motive mai puțin ortodoxe. Urmăresc altceva, nu intru în detalii, decât dacă insistă. Pe ăștia nu îi bag în seamă.

Dar am să le zic celorlalți. Care simt că e o luptă de dus. Resimt asta ca pe o abandonare a lui Hristos. Și cu ei vorbesc, cu cei sinceri, angrenați în ideea asta. Nimic din ce se întâmplă pe lume nu se întâmplă să nu aibă răspuns în Biblie. Sunteți în momentul în care Petru scoate sabia.

„toti cei ce scot sabia, de sabie vor pieri” (Matei 26, 52)”, a scris Radu Buzăianu pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel