Buget. Emil Boc se plânge de afectarea bugetului pentru Cluj-Napoca

Emil Boc
Emil Boc

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a făcut luni un apel către parlamentarii clujeni de a susţine, la dezbaterile privind proiectul de buget al anului viitor, majorarea cotelor din impozitul pe venit de la 43% la 60%. 

Potrivit lui Boc, municipiul Cluj-Napoca, care este unul dintre cele mai mari din ţară, ar putea pierde o treime din bugetul anului 2018, respectiv 28 de milioane de euro, ceea ce ar pune în pericol anumite proiecte ale oraşului. Pierderea de bani derivă, după cum a explicat primarul, din diminuarea impozitului pe venit care revine municipiului Cluj-Napoca, ca urmare a scăderii acestuia, de anul viitor, de la 16% la 10%. 

"Aşa cum arată proiectul Legii Bugetului pe anul 2018, trimis spre aprobare în Parlament, municipiul Cluj-Napoca este văduvit de 28 de milioane de euro. (...) Am trimis un amendament tuturor parlamentarilor de Cluj, indiferent de orientarea politică, şi le-am cerut să respingă în Parlament această propunere şi să susţină majorarea cotelor din impozitul pe venit de la 43% la 60% pentru a nu pierde banii", a afirmat primarul municipiului Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă. 

El a adăugat că, la nivelul municipiului s-a luat decizia, chiar şi în aceste condiţii, de a nu se majora taxele locale pentru anul viitor, însă a avertizat că anumite proiecte rămân fără finanţare. 

"În 2018 intră în lucru parkinguri, centura metropolitană, lărgirea unor artere, reabilitarea unor poduri şi dacă lucrurile nu se schimbă vom renunţa la unele obiective de investiţii", a spus Emil Boc. 

În prezent, municipiul Cluj-Napoca primeşte o cotă de 41,7% din impozitul pe venit al locuitorilor, iar restul de bani revine bugetului central. De anul viitor, impozitul pe venit va scădea, de la 10% la 16%, ceea ce va duce la o diminuare a sumelor care revin municipiului, asta şi în condiţiile în care proiectul de buget pentru anul 2018 prevede un procent de 43% din impozitul pe venit pentru bugetele locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor. În aceste condiţii, primarul Emil Boc cere majorarea acestei cote de la 43% la 60%, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel