Urmărește emisiunea live


Brexit: Rutte-Theresa May, discuție: Olanda, de acord cu termenii impuși de Marea Britanie

 Viitoarea relaţie între Uniunea Europeană şi Marea Britanie are nevoie de claritate în 'fiecare aspect' al său, a subliniat premierul olandez Mark Rutte, după întâlnirea avută marţi, la Haga, cu omologul său britanic Theresa May, transmite Reuters. 

Întâlnirea între Mark Rutte şi Theresa May a avut loc pe fondul creşterii presiunilor asupra premierului britanic pentru a lua o decizie privind viitoarea relaţie comercială între Londra şi UE după Brexit. 

Avem urgent nevoie de claritate privind fiecare aspect al viitoarei relaţii între UE şi Marea Britanie, a spus şeful executivului olandez. 

Guvernul olandez s-a pronunţat pentru termeni ai Brexit-ului favorabili Londrei, dar va susţine orice acord negociază Comisia Europeană. Marea Britanie este a treia destinaţie pentru exporturile olandeze, în timp ce Olanda este a cincea destinaţie pentru exporturile britanice. 

Totul se negociază 

Cu mai puţin de nouă luni înaintea ieşirii efective a Marii Britanii din blocul comunitar, prevăzută pentru finalul lui martie 2019, guvernul britanic încă nu a luat o decizie privind viitoarea configuraţie a relaţiilor sale cu UE. 

La Consiliul European din 28-29 iunie, liderii statelor membre au avertizat-o pe Theresa May că timpul presează pentru ajungerea la un acord asupra Brexit-ului şi şi-au accelerat pregătirile pentru eventualitatea unui eşec al negocierilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel